dinsdag 30 januari 2024

Stappen zetten

Eergisteren was een dag van regelen, klussen doen, die er nog lagen en stappen zetten. Zo heb ik na misschien wel 30 jaar het NIPO opgezegd. De enquetes worden denk ik tegenwoordig door AI gemaakt, zoveel taalfouten. Fouten is niet het goede woord, het was opeens heel rare taal, zinnen die niet klopten en daardoor ook de inhoud niet. Het was vroeger een gerenommeerde organisatie vond ik en ik beleefde vaak veel plezier aan het invullen van de enquetes. Het heet nu ook deels anders en de vergoedingen (vroeger kreeg je gewoon een Blokkerbon met de post, lekker duidelijk, zijn ook onoverzichtelijk en ingewikkeld geworden. Maar het is vooral de taal die me dit besluit liet nemen.
En ... ik heb de Streekboer opgezegd, hoe enthousiast ik ook over de kwaliteit was. Deze stap had ik zelf een paar weken geleden niet kunnen bedenken. Nu ben ik eigen baas en heb in de hand wat ik uitgeef. Soms verpieterde iets omdat het veel tegelijk was en dat is natuurlijk het laatste wat de bedoeling is. Het kan best zijn dat ik af en toe gewoon iets bestel want het is een geweldige organisatie waarbij je boeren steunt, die het beste voor hebben met mens en land. De een gaat er verder in dan de ander, maar iedereen is er bewust mee bezig.
Zag een protesterende Franse boer die het had over regels die in Frankrijk strenger zijn dan in andere landen en dat ging over pesticiden. Weg ben ik. Hoe kan je maar een druppel, een korrel willen gebruiken?
Ik heb het een paar keer per jaar, dat iets zo duidelijk is, dat er meteen iets mee moet gebeuren. Nu twee keer op een dag. Het voelt altijd als een opluchting.
Heeft u iets waar u tegenaan hikt, wat op u drukt?

Aubergine (uit het laatste pakket) en gebakken ui en bleekselderij in een tomatensausje laten sudderen, samen met quinoa. Handig, alles in een pan maken. Grove selderij en een beetje peterselie erover.


Een paar dagen geleden las ik over de ervaringen van gevangenispersoneel, maar ik was er nog niet klaar mee. Ik dacht dat ik het vast had staan, maar nee. Ik kan er nu niet bij zetten van wie ik het las. Het bericht over de problemen bij de politie heb ik gelukkig wel, al is het in het Italiaans, maar u kunt het door google laten vertalen.
ItaliĆ«: “Alarm geslagen bij plotselinge sterfgevallen onder het penitentiaire inrichtingen personeel”
"In 13 maanden tijd waren er 41 sterfgevallen als gevolg van plotselinge ziekten onder het gevaccineerde gevangenispersoneel. De Staats- en Penitentiaire Politiebond vraagt ​​het algemeen management om gegevens en dringt aan om onderzoek.
Dit nadat er ook al alarm was geslagen door het politiepersoneel, wat ik me herinner, https://lanuovabq.it/it/allarme-decessi-e-malori-in-polizia-vogliamo-i-dati is het nu de beurt aan het gevangenispersoneel. Het aantal gevaccineerde gevangenispersoneel dat  plotseling sterft neemt voortdurend toe, er is iets zeer zorgwekkends aan de hand".