maandag 22 januari 2024

Schoon en vrijheid

Ondanks Isha toch even buiten geweest, van rechts naar links (west naar oost) vanaf waar wij wonen ging het goed, van links naar rechts werd ik drijfnat. Ik heb nog nooit zo'n groot verschil meegemaakt. Henk wel zegt hij. Hoe dan ook, ik vond het toch heerlijk even buiten geweest te zijn.

StockSnap

---
Hoe kan het toch zijn dat dit allemaal verkocht wordt??? Dezelfde vraag als het gaat om landbouwgif. Ik schreef het laatst ook, waarom is het ooit toegestaan, hierbij ook, wat zou de wereld anders zijn, als er nooit gif was gekomen ...
Het is maar een voorbeeld, maar waarom zou je zoiets chemisch en gevaarlijks maken, terwijl het net zo goed op een natuurlijke manier kan.
Ik kwam dit tegen omdat ik met ontkalking bezig was.
https://www.isditproductveilig.nl/was-reinigingsmiddelen/etiket/gevaarsinformatie-1/waarschuwingszinnen-r-h-zinnen/h-zinnen
Alles werkt mee aan het vervuilen van het water cq de aarde, bah. En het is niet nodig.
H302 is veilig, dat is citroenzuur. Ik heb citroenzuur in een pot, net zoals dubbel koolzure soda. Het is overal uit de hand gelopen want wanneer was het eerste moment dat er van alles aan voedingsmiddelen toegevoegd werd? We zijn zo ver afgeraakt van wat natuurlijk en gezond is.
(De behoefte aan schone voeding en zoals ze in Amerika zeggen clean eating is er al decennia lang, maar het komt niet in de plaats van, het bestaat nog naast elkaar).
Elk mens kan bedenken dat chemische toevoegingen meestal niet nodig en schadelijk zijn, maar er wordt niet door iedereen over nagedacht, anders kon het niet bestaan. Als het om gif gaat is het overduidelijk. Hoe kan je iets nemen wat bespoten is met wat onkruid of beestjes verdelgt? Denk je dan dat het niet in jouw lichaam komt? Er zijn allerlei richtlijnen, hoeveel gif iets mag hebben, maar dat is toch werkelijk de omgekeerde wereld.
Alles is te veel!
Hier geldt ook dat er nog steeds mensen zijn die denken dat het niet zo erg is en hetzelfde geldt voor medicijnresten, of de pil in het water, als er al echt over nagedacht wordt.
Net zoals wanneer het over de prik gaat en alles wat hier direct of indirect mee te maken heeft. Niet alleen vervuilend voor je lichaam, vanzelfsprekend ook voor de rest.
Het bijzondere is trouwens wel dat het hier over twee verschillende groepen gaat. Om het zwart-wit te zeggen (natuurlijk zijn er grijze nuances) de groep die tegen milieuvervuiling is en daar bewust mee bezig is, laat zich wel prikken en vice versa. Ik begrijp daar niets van, het is precies hetzelfde, als het erop aankomt. Bij de tweede groep gaat het ook over vrijheid, in een democratie willen leven en toch is die groep dan weer voor censuur.
Ik koester het gedachtegoed van werkelijke vrijheid in een schone wereld.
En Goddank zijn er gelijkgestemden, maar die twee andere groepen zijn tot nog toe veel groter.
Ik hoop met heel mijn hart dat er ooit één groep is, die mensen en aarde liefheeft.
Als de wereld uitge-evolueerd is, misschien dan pas, maar ooit zal het zo zijn, terug naar het paradijs. Het paradijs, waar we innerlijk contact mee kunnen houden, en dat in de kleinste momenten aanwezig kan zijn.

Veilig kijken naar gevaar, terwijl de wereld  in brand staat,.