woensdag 31 januari 2024

Gezang

Het is zacht 'voor de tijd van het jaar.' Ik zet het tussen aanhalingstekens want het gaat dan om zacht in vergelijking tot vroeger. Op een plek klonken vanmorgen tijdens onze wandeling zoveel vogels, met zo'n mooi gezang. We hebben een tijdje stil gestaan. Het klonk lente-achtig. 

In het verlengde hiervan, wat is dit prachtig! Al het idiote gedoe op aarde. Wat is er aan negativiteit in de wereld, wat doen mensen elkaar aan en de andere kant, waar maken mensen zich druk over en dan zie je dit ...
https://www.nu.nl/305915/video/james-webb-telescoop-maakt-fotos-van-spiraalstelsels-en-gekleurde-sterren.html
"De James Webb-telescoop heeft nieuwe beelden van spiraalstelsels gemaakt. Deze nieuwe reeks foto's toont wolken van stof en gas en vele aan elkaar geklonterde sterren." (nu.nl)
Ik zag een filmpje, maar ik heb er geen foto van die ik kan plaatsen.

Er is veel te vinden van de hemel. Henk heeft er verschillende bureaubladen van en wat moeilijk kiezen, maar dit is het centrale deel van de Karinanevel:

Deze kleuren doen me een beetje denken aan de kleuren van de Sixtijnsekapel. 

Hoe gezellig!
https://x.com/TheFigen_/status/1751958371388068311?s=20

Je verwacht niet een kritisch geluid, op deze manier, vanuit deze hoek:
Aartsbisschop Vigano: Het WEF dreigt de regeringsleiders van de twintig meest geïndustrialiseerde landen ter wereld om de Grote Reset uit te voeren. Het is een mondiale staatsgreep, waartegen het essentieel is dat mensen in opstand komen. Degenen die naties regeren zijn allemaal tot slaaf gemaakt of gechanteerd door deze internationale maffia.
https://x.com/wideawake_media/status/1751929273076584615?s=20
---
"The best way to keep a prisoner from escaping is to make sure he never knows he is in prison".
Bovenstaande liet Henk me net zien en zo is het maar net. Zo gauw je beseft wat er aan de hand is ben je niet meer overgeleverd.

En al heb ik vaker gehoord dat bekende mensen die de prik aanbevolen zelf niet geprikt waren, dit kan ik nauwelijks geloven. Ik geloof niet dat ik ooit geslapen heb, maar ik ben nu wakkerder dan ooit. Tegelijkertijd ben ik misschien toch ook nog naïef want sommige dingen vind ik gewoon te erg om te geloven. Het staat er en ik zag een piloot vertellen over rijke mensen die zich alleen door ongeprikten laten vliegen.
"
Klaus Schwab verbood gevaccineerde piloten om leden van het World Economic Forum van en naar Davos te vervoeren vanwege de veiligheidsrisico's die ze met zich meebrengen.
Volgens bronnen worden WEF-leden uitsluitend vervoerd door niet-gevaccineerde piloten". 
Reactie van piloot: "
Ik ben een niet-gevaccineerde piloot. Je kon me niet genoeg betalen om die mensen naar Davos te vliegen ... Tenzij ... ik tot een omleiding besluit."
---
Consumeren gaat niet alleen over beschadiging van de aarde, maar ook over al het leed dat het veroorzaakt. Ziektes door chemische stoffen, lichamelijk letsel door te zwaar werk, maar ook bijvoorbeeld tienduizenden kinderen die in kobaltmijnen in Congo werken. Er is zoveel waar we niet over nadenken, maar dit is toch vreselijk. Slecht materiaal en maar een klein beetje verdienen en wat doet het met hun onvolgroeide lichamen? Wat is nodig om gelukkig te leven?
Is er geen vervanging voor kobalt?

Om maar weer eens aan te sluiten met slechte toevoegingen ... ik kijk altijd op de lijst van niet schadelijk, beetje schadelijk en heel schadelijk, als ik een product zie waarvan ik denk lijkt me echt lekker. Zo ook crispy chili olie, lijkt me heerlijk, maar nee, geen denken aan want het gaat om smaakversterker E 621, Natriumglutamaat.
"Kan bij overgevoeligheid persoonlijkheidsveranderingen, woedeaanvallen, schizofrenie, apathie en gedragsstoornissen zoals hyperactiviteit veroorzaken. Mag niet in babyvoeding.
En zo zit er vaak zoveel in alles wat bewerkt is en iedereen krijgt het binnen, een stapeling van enge toevoegingen. Wat doet dat van binnen en het mag allemaal.