dinsdag 16 januari 2024

Zorg en frieten

Een hoogleraar gezondheidseconomie zegt vanaf zijn bureau dat de kwaliteit van de zorg minder moet worden om de vergrijzing aan te kunnen. En de brancheorganisatie zegt dat ook. Er vertrekt steeds meer personeel uit de zorg (en de bouw) en tijdens de coronapandemie zijner all heel veel mensen vertrokken. Als daar nou eens op de eerste plaats naar gekeken wordt, hoe komt dat? En vervolgens hoe je het werk menselijker (volgens de hoogleraar moet er meer techniek komen) maakt, met veel minder administratie. Dat het personeel veel voldoening haalt uit het zo belangrijke werk dat ze doen.
En een heel goede betalingsregeling. Dat het op elke manier aantrekkelijk wordt om in de zorg te gaan werken. Dan zijn er geen arbeidsmigranten nodig. Het is toch ook te gek dat zij dit probleem op zouden moeten lossen, naast de techniek en kwaliteitsvermindering.
Als het gaat om ziektes is het belangrijk dat je goed kan praten met personeel. er spelen vaak zoveel emoties. 
Toen Henk in Utrecht in een ziekenhuis lag was er een verpleegkundige die voor ze naar huis ging vaak nog even op de zaal kwam om nog even te praten met iedereen. 
Het allerbelangrijkste is toch om met plezier naar je werk te gaan en voldaan weer thuis te komen. Het gevoel dat je iets toegevoegd hebt aan iemands leven.
Richt hier de aandacht op met campagne voeren om mensen aan te trekken en zoek het niet buiten de zorg.
De hoogleraar gaf een voorbeeld dat iemand voor zijn knie 9 (dat is de standaard geloof ik) behandelingen krijgt van de fysiotherapeut, maar dat het er 6 kunnen worden, zodat de therapeut meer mensen kan behandelen. Het gaat toch om de patiënt. De een heeft er misschien aan 5 genoeg en de ander heeft er 15 nodig. 
In de meningen van mensen die het vanaf een afstand beoordelen heeft de zorg niets lijkt me. Mensen willen helpen, op welke manier ook, is een roeping.
Je ziet dit terug in de hospices, wat een aandacht en liefde is daar! De onderste foto is in een hospice genomen.

InspiredImages


Liefdevolle zorg
truthseeker08
----


Als je bij het Lareb wil zien welke bijwerkingen er zijn van de prikken, moet je niet op bijwerkingen klikken, al zou dat het meest logisch zijn. Het levert niets op, nee, je moet naar beneden scrollen en dan onder 'meldingen bekijken', en als je het niet weet vind je dit niet, staat: 'Klik hier voor een overzicht van alle vaccins'. Daar moet u op klikken. En dan bij 'mRNA vaccins' en dan ziet u een stuk meer. Het is dus expres verborgen, maar op deze manier krijgt u veel meer informatie. Als u op de bijwerking klikt is het gespecificeerder.
Wat ik opvallend vind is dat er bij vrouwen 4x(!!) meer bijwerkingen zijn dan bij mannen.
Zou meteen onderzoek naar gedaan moeten worden. Bij mannen zie je dan weer het hoge aantal hartaandoeningen waar ze vaak aan overlijden.
Ik heb alle stappen overgeslagen voor u en u komt nu meteen terecht bij de bijwerkingen.
https://www.lareb.nl/databank-zoeken?formGroup=&atc=J07BN01
Wat een onbetrouwbaar bedrijf is dit toch. Omdat ik dus naar de prikbijwerkingen keek zag ik nadat het bij Kassa was gegaan over de nare gevolgen van hormoonzalven, bij dit bedrijf:
"Huidklachten na stoppen zalf of crème met corticosteroïden (moet je er eeuwig mee doorgaan?) Na het stoppen van hormoonzalven kunnen nieuwe huidklachten zichtbaar worden. Ook kan de bestaande huidaandoening terugkomen. Goed gebruik van deze zalven kan problemen na het stoppen voorkomen." Walgelijk. Ik kan hier zo boos* om worden. Als het al iets doet, gaat het om symptomen, niet om de oorzaak, het lost niets op. Het is puur slecht! Het maakt je huid steeds dunner waardoor er juist weer nieuwe problemen kunnen ontstaan. Ja, natuurlijk worden er dan nieuwe huidklachten zichtbaar!!

En dan staat er dit:
"Achtergrondinformatie
De behandelde huidaandoening kan terugkomen. Ook kunnen bijwerkingen van de zalf ontstaan die eerder niet zichtbaar waren, zoals een rode huid met pukkels en puistjes rond de mond of ogen. Of felrode wangen en neus met bultjes en puistjes".
Hier gaat het opeens de andere kant op, waar slaat dit op?

Ik heb vroeger wel eens zo'n crème gehad en op een gegeven moment was het of ik met mijn vingers door mijn huid heen ging, een heel raar gevoel.

*Mijn boosheid blijft eigenlijk altijd van binnen, ik kan er niets mee. Ik heb het niet over Henk, op hem ben ik nooit boos en sowieso meestal niet, maar als het om zoiets gaat, als mensen misleid worden, of als er totaal geen openheid is, als iets opgedrongen wordt, of als iets heel onrechtvaardig is, dan wel! En wat is dat vaak gebeurd de afgelopen jaren.
Hoe zit dat bij u?

Ik eindig met de lekkere maaltijd van gisteren. Omdat we vrijdag geen frieten hadden gehad, hadden we die gisteren. Zooo lekker, de airfryerfrieten. Met eigen mayonaise en net gemaakte appelcompote. Meestal doe ik er wortelsla bij, soms appelmoes/compote en nu ook nog plantaardige spicy drum sticks, mmm.