woensdag 17 januari 2024

Hartige havermout

Het is nog wit en glad buiten. Ik heb op een veilig stukje op en neer gerend. Minder stappen dan normaal, maar wel frisse lucht.
Dit hadden we eergisteren als lunch, warme, hartige havermout met prei, ei en tomaat. De laatste twee vooral voor Henks longen. Zo raar om tomaten te hebben, maar het zal nog een paar keer gebeuren. Ik vind dit altijd een fijne lunch, talloze variaties mogelijk. 


---
Ze zijn in Davos nu geheimzinnig aan het praten. Dan lees je over zo'n eng paspoort dat er gaat komen, wat heel veel mensen niet willen. Het wordt met zo'n digitaal paspoort China-achtig.
Als het puur om landsbelang zou gaan zou je je er heel misschien nog iets bij kunnen voorstellen, maar als het om persoonlijke informatie gaat wordt het heel naar. Aan de ene kant wordt de persoonlijke levenssfeer soms tot in het extreme 'beschermd' en dit staat daar haaks op. Tenminste als het gaat worden zoals een grote groep mensen denkt. Gaat het hier om mensen die constant een groot complot zien, of wordt alles controleerbaar? Ik weet inmiddels, omdat het overduidelijk is, dat veel anders is als het lijkt, dat er veel om macht en geld draait, maar dat is niet hetzelfde als de vernietiging van alle vrijheid. Veel van deze mensen zeggen het niet te laten gebeuren, maar als het zou gebeuren, hoe gaan ze dat doen? Je moet dan met een grote groep, ik denk aan miljoenen mensen zijn en de middelen hebben. Er zijn ook nog steeds mensen die hun ogen deels of nog stijfdicht houden. Die zullen dus geen nee schreeuwen.
Ik zag een fragment uit een gesprek in Zwitserland, wat werkelijk ging over een nieuwe wereldorde. En dit bijvoorbeeld:
https://x.com/J_Cerveza_Spain/status/1747358590887698871?s=20

Ze hebben in Zwitserland geen idee wat er gaande is, hoe ze veroorzaker zijn van de polarisatie. Ze draaien het om, leggen de schuld buiten zichzelf waardoor hun bubbel nog dikker wordt. 
Goed artikel van Maurice. https://maurice.nl/2024/01/17/keizer-nero-in-davos/

Wat ik erg ingewikkeld vind is dat we vrienden hebben, die me heel dierbaar zijn. Ze zijn geprikt. De man ervan heeft opeens onbegrijpelijk veel eiwitten in zijn bloed, waarvan men niet weet waar ze vandaan komen. Maandenlange wachttijd voor het ziekenhuis, naar een ander ziekenhuis waar hij in ieder geval de helft korter hoeft te wachten, zodat hij daar over een maand onderzocht wordt. Of schreef ik hier al over? Dan sorry. Het zijn niet alleen de spike-eiwitten in de prikken, er zijn ook andere eiwitten waar het Artsencollectief over geschreven heeft en waarover te horen is bij Blckbx. Moet ik hem dat vertellen? Een dilemma. Ik wacht het ziekenhuisbezoek af, misschien heeft het een andere reden, ik hoop het maar. Ik weet ook niet of hij ziek zal worden door deze eiwitten. Maar als dat zo is ben ik dan te laat? Ik zou niet weten wat er te doen is aan die eiwitten. Ik ben wel een paar keer remedies tegen de prik tegengekomen. Ik ga dan heel erg mijn best doen die terug te vinden, maar het is lang geleden en ik weet niet of het ook tegen die eiwitten is. Deze informatie is er nog niet zo lang volgens mij.
---
Gisteravond hadden we stukjes aardappel en bloemkoolroosjes met paprikapoeder en kipkruiden, uit de oven. 45 minuten op 190 graden. Simpel en heerlijk. Het lijkt op de foto of er meer aardappel dan bloemkool is, maar dat was niet zo. Het was een heel grote bloemkool en we hadden er 2/3 van.


Zo jammer dat ik geen foto heb gemaakt van wat gisterochtend voor bezoek maakte (di vrienden waar ik het over had) Ik deed het met wat ik had. Ik maakte voor allemaal een bordje met 2 nieuwjaarsrolletjes en dan naast elkaar een quenelle roomkwark, frambozenjam en slagroom. Het zag er mooi uit en ze hebben gesmuld. 's Avonds van de slagroom die over was strassendreck gemaakt. Toetje van mijn moeder, slagroom met chocoladevlokken, die je op het allerlaatst erdoor doet zodat ze beet hebben. Als je het van tevoren doet worden ze zacht en is het effect weg. En het laatste nieuwjaarsrolletje erbij en nog een koekreepje.
Ik maakte die om 7 uur gistermorgen. :-)