vrijdag 9 september 2022

Beetje opgelucht

Onderzoek naar oversterfte duldt geen uitstel

"Het kabinet moet per direct onafhankelijk onderzoek laten doen naar de huidige oversterfte, vinden de gezamenlijke ouderenorganisaties. Het is onacceptabel dat de regering geen gehoor geeft aan een motie hierover van Pieter Omtzigt, die begin december Kamerbreed is aangenomen! (Uitroepteken is van mij. Hoe kan het dat de hele tweede kamer het belangrijk vindt en dat het niet gebeurt ...)

ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en KBO Brabant hebben in een brief aan minister De Jonge om dit academische onderzoek gevraagd. Zij staan daarin niet alleen: de roep om een onafhankelijk onderzoek zwelt aan, maar het kabinet geeft niet thuis."

Na maanden vragen over oversterfte van de kant van de kritische, liefdevolle* groep mensen wordt het nu eindelijk algemener. Dat 'zelfs' de ANBO en aanverwante ouderen partijen antwoorden willen is fijn, al blijft het onvoorstelbaar dat het nodig is. Dat er niet uit zichzelf toe wordt overgegaan om alles diepgaand te evalueren maar juist het tegendeel gebeurt.  

*Ik schrijf nadrukkelijk liefdevol omdat er geen ander belang is dan de mensheid te dienen.