zondag 18 september 2022

Zondag en bezoekje bij de buurvrouw

Om 8 uur liepen we door de regen, onder de paraplu. Het is fris en ik vind het heerlijk, na de lange, warme periode. Hoewel ik het op dit moment een beetje koud heb. Het is anders om buiten stevig door te lopen en nu stil te zitten en ik heb natuurlijk al een slechte doorbloeding. Gistermiddag waren we bij de buurvrouw en er stond een kopje koffie, een stukje pecantaart, een likeurtje en een glaasje water voor ons klaar. Het was allemaal verrukkelijk en zo heerlijk om verwend te worden. Heel dom dat we daar geen foto van hebben gemaakt. Van een likeurtje word je ook nog eens lekker warm. Ook op een andere manier was het warm, ik voel me altijd erg welkom en thuis bij haar. We hebben van alles uitgewisseld en ze vertelde onder andere over de grote en weelderige tuin in Frankrijk bij het huis van vrienden waar ze was. Toen ze vertelde over de enorme hoeveelheid tomaatjes en wat daarmee te doen (ik ging in gedachten meteen aan de gang!), de sappige perziken, de bron, werd ik doorstroomd met een diep verlangen. Een verlangen dat er altijd zal zijn.

Toen buurvrouw terugkwam uit Frankrijk had ze een paar likeurtjes voor ons meegenomen en daar heb ik wel een foto van genomen. We hadden dit een keer als toetje, de afgelopen week. Zelf koop ik nooit likeur, al kopen we voor mijn verjaardag misschien Limoncello. Nooit geproefd, maar het lijkt ons zo lekker en het is een leuk cadeautje, al heb ik ooit geschreven dat we alleen een tweedehands boekje voor onze verjaardag zouden doen. :-)

Met energieverbruik is het goed gegaan de afgelopen maand. Het was erg warm, dus dat was eenvoudig, maar verder ging het minder. Eigenlijk een uitzondering. 
Nu weer goed aanpakken!

Dan ga ik nu even lichamelijk aan de gang, even poetsen en dansen, om weer een beetje warm te worden. 

Ik wens u allemaal een mooie zondag!