zaterdag 17 september 2022

Misbruik

Wat wordt er een misbruik gemaakt van heel veel mensen, bijvoorbeeld mensen die een beetje of erg in de war zijn, door een vorm van dementie of een andere ziekte, of mensen met een verstandelijke beperking. Zelfs verschillende mensen (ook artsen) die eerst positief waren over een prik zijn dat nu niet meer. Zij kunnen erover nadenken, zij kunnen een andere beslissing nemen. Mensen met wie 'geestelijk' iets is kunnen dat niet. Ze krijgen de prik gewoon. Miljarden worden eraan verdiend, over de hoofden van zwakkere (en andere) mensen heen. 
We hadden al tegen elkaar gezegd dat de vrouw die we naar de priklocaties en teststraat hebben gebracht meteen op de stoep zou staan na de nieuwste* prikuitnodiging en ja hoor, daar kwam ze. "Het komt er weer aan" zei ze, dus ik doe de prik maar weer. Henk zei: "Je weet dat wij er anders over denken, maar we brengen je met liefde." Iets anders kunnen we ook niet zeggen. Na de prikken heeft ze Omikron gehad en ons toen besmet, wat ze waarschijnlijk nooit zal weten. Doordat ze besmet is geweest, de ziekte door heeft gemaakt is ze beschermd, maar door die prikken ...
Wat ik me net tijdens het maken van de havermoutbroodjes afvroeg is, zijn wij eigenlijk niet medeverantwoordelijk door haar naar zo'n vreselijke prik te brengen?
Op dit moment is er met haar geen andere mogelijkheid maar ik voel me bij voorbaat al schuldig.
In Duitsland zijn ze ook wakker geworden. Er werd op een gegeven moment (na lange tijd tegenstribbelen) gezegd goed, de prikken helpen niet tegen besmetting, maar mensen worden wel minder ernstig ziek als ze het eenmaal hebben. Ook dat is niet zo. "83% van de IC patiënten zijn 2/3/4 keer gevaccineerd volgens data RKI Duitsland". In andere landen, waaronder Engeland zijn dit soort cijfers al lang bekend.

*Niet op mensen getest. En de ema heeft een nood(???)goedkeuring gegeven.
Wat kan je nog zeggen over hoe het allemaal gaat. Het is verbijsterend en het zijn absoluut niet alleen de prikken en regels en de uitsluitende wet en pasjes die me misselijk maken. Minstens zo verbijsterd zijn we door alle stiekeme gedoe, het nergens over willen hebben, of het nu gaat over een vraag over lockdowns, over de oversterfte (of mensenlevens je niet interesseren) of een dwingende vraag om alles te evalueren. Niets, helemaal niets. Alles is onbespreekbaar. 
Dat bleek de afgelopen week weer verschillende keren in de kamer.
Ik zag dat er net een uitleg van een arts over de laatste prik verwijderd is, van het grootste professionele netwerk! Er stond voor mij niets nieuws in, maar het stond allemaal mooi op volgorde, wat het heel duidelijk maakte. 
Gisteren las ik ook zoiets duidelijks, dat de (onzinnige) griepprikken voor de ziekte ontwikkeld worden en deze prikken erna.  
Om gewoon open gesprekken te hebben, onderling, maar ook om te luisteren naar wat belangeloze wetenschappers hebben te vertellen is vanaf het begin af aan al niet aan de orde geweest. En het blijft maar doorgaan. Niet te bevatten en tegelijkertijd overduidelijk.
Mensen zijn meegesleurd in angst en daar blijft een deel van hen misschien wel voor de rest van hun leven zitten.

Ik heb gekeken welke foto ik hierbij toepasselijk vond. Keuze genoeg, maar Henk stuurde me deze vanmorgen en ik vind hem heel toepasselijk.