donderdag 8 september 2022

Het plenst

Wat fijn dat het zo hard regent. We liepen vanmorgen met gerommel op de achtergrond. Net op tijd thuis voordat het hard begon te regenen. De grond zuigt elke druppel op en ik ook bijna, zo voelt het.
Zoals de regen valt zo vielen de berichten binnen en een bericht gaat over een beroemde financiĆ«le man in Amerika die aantoont dat de prikcampagne en aanverwante paspoorten de grootste fraude is die ooit in de wereld heeft plaatsgevonden. Nu valt iedereen van zijn stoel. want het gaat om iets heel ernstigs. En veel meer dan dat, het gaat over hoe er met mensen wordt omgegaan. Het gaat over gezondheid, het gaat zelfs over leven en dood. Hoe erg moet het zijn voordat iedereen, in ieder geval de grootste groep in opstand komt?
Het was een antwoord op de financiĆ«le markten die op instorten stonden. Als mensen bang worden gemaakt is veel mogelijk. Ondanks alles wat verborgen wordt gehouden kan op een gegeven moment niemand meer om de doden en arbeidsongeschikten heen staat aan het eind van het artikel. Politici stappen op en jaren van rechtszaken zullen volgen. Dit waren zijn woorden. Ik denk dat hier iets vergelijkbaars op den duur ook zal gebeuren en overal in de wereld, het kan niet anders. 
Waar mensen in het begin voor wappie werden uitgemaakt is veel algemeen goed geworden (een voorbeeld is dat geprikte mensen niet konden besmetten. De besmettingen die ik ken zijn trouwens alleen gedaan door geprikte mensen) en de rest komt ook, op den duur, ooit. 
Er zal nog veel weerstand en tegenstand overwonnen moeten worden maar uiteindelijk zal alles duidelijk worden. Er is nu al zoveel schade aangericht. Niet alleen fysiek, ook geestelijk. 
Het is overal zichtbaar. 
In de Volkskrant staat: "Elke week overlijden er honderden mensen en niemand weet ... " meer kan ik niet lezen want het is een premiumartikel. Ik weet denk ik genoeg, hoe bestaat het, hoezo niemand weet??? Er wordt al zo lang over gepraat en geschreven.
Binnenkort kan iedereen die dat wil weer een nieuwe prik halen. Ik zou met heel mijn hart willen dat niemand het deed, NIEMAND.

En dan nog even iets totaal anders ... ik heb net een brood in de crockpot (slowcooker) gebakken! Het heeft de afgelopen nacht gerezen en ik heb het 3 1/2 uur gebakken. Een gok, misschien moet het langer of kan het iets korter. Wordt vervolgd maar ik vind dit zo leuk!
Het rook ook erg lekker en ik kan me al helemaal voorstellen dat ik hier een kerstbrood in bak.
We hebben het zo bij de lunch. Ik laat straks weten hoe het was.Later: Het brood was heerlijk. Op de manier brood bakken zoals ik dat al jaren doe is al heel gemakkelijk, zonder kneden en dan gemaakt in een vorm waarin het eigenlijk gestoomd en toch knapperig word, een fluitje van een cent. En het floept er als het klaar is zo uit, handig. Ik zet het bij recepten. Er moet wel goedwerkende zuurdesem zijn (of gist).