woensdag 7 september 2022

Broodje, alles gebruiken en meer

Ik maakte vanmorgen een snel (heel snel) glutenvrij broodje. Het staat bij recepten. Het is fijn om veel ervaring te hebben met bakken zodat als ik iets verzin met ingrediënten die ik veel gebruik de kans groot is dat het goed komt. Het is erg lekker geworden. Een neutrale basis, voor hartig en zoet. 
Er kan van alles doorgedaan worden; olijven gedroogde tomaatjes met basilicum, zoet met rozijnen of gember enz. enz. enz. Ik hou het meest van recepten die je aan het moment en aan het seizoen aan kan passen. Nu ik dit schrijf denk ik dat bijna alles aangepast kan worden. :-)
Sommige recepten lenen zich er extra voor.

Het is duidelijk dat het eenvoudiger is om paprika te kweken, van zaad meteen uit de paprika, dan kleine tomaatjes. Er zijn een paar tomaatjes gekomen, maar ze blijven groen. De grote paprika die ik geoogst heb bleef groen (het was van een rode paprika), maar was heel goed gegroeid en het belangrijkste, hij was lekker. Er zijn er veel in wording. Net zaad van een gele paprika geoogst.
Ik knip nog niet van het kleine kontje prei, ik vind het veel te leuk om te zien wat er gebeurt. Binnenkort zet ik er een andere bij en dan ga ik wel oogsten. Ik word steeds enthousiaster over gebruiken wat je hebt. 
Ik vond laatst de honing die ik van meloen maakte zo heerlijk(!!!) en nu zag ik honing van banaanschillen. Ik ga het zeker eens proberen en uiteraard breng ik er dan verslag van uit.

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) ziet er niets in gelukkig, voor zolang het duurt en hopelijk voor heel lang, maar Trudeau van Canada is alweer dreigend bezig. 80% van de mensen moet geboosterd worden met de nieuwe booster want anders ... dwang en sancties en wat al niet meer voor narigheid. Zelfs mij wordt het langzaam duidelijk dat er iets veel groters aan de hand is. Waarom zou iemand dit anders zeggen? Het heeft allemaal niets met corona te maken en al helemaal niet met het welzijn van mensen. 

In Israel, dat het laboratorium van de wereld werd genoemd omdat ze het eerste land waren dat op grote schaal vaccineerde. blijkt een rapportagerapport over bijwerkingen niet gepubliceerd te zijn omdat het ongeschikt was voor analyse. Het ministerie stelde een extern team van experts aan om de meldingen uit het rapportagesysteem te analyseren. Een opgenomen gesprek van de experts en het ministerie laten zien dat hun bevindingen in sterk contrast staan met de inhoud van het officiële rapport. Het onderzoeksteam ontdekte dat bijwerkingen veel langer aanhouden dan dat Pfizer beweert. Het hoofd van het externe onderzoeksteam uit zijn zorgen over mogelijke aansprakelijkheid na de bevindingen van zijn team. We moeten medisch-juridisch denken omdat we bij nogal wat ongewenste voorvallen zeiden: ‘Oké, het bestaat en er is een rapport, maar laat je tóch vaccineren’. Een zoveelste gebeurtenis om je grote zorgen over te maken. Hier is veel informatie niet beschikbaar of er wordt van alles weggelakt, niet alleen wat dit betreft, we zagen het ook bij de toeslagenaffaire. 

Artsen die Ivermectine voorschreven werden verguisd (zoals iedereen die voor een andere weg kiest) maar er is een grootschalig onderzoek geweest met meer dan 88.000 mensen en het blijkt  uit een nieuwe grootschalige peer reviewed studie blijkt dat regelmatig gebruik van ivermectine het risico om te sterven aan COVID-19 met 92 procent vermindert. De ziekenhuisopnames daalden zelfs met 100 procent. Deze individuele aanpak zou dan toch altijd voorrang moeten krijgen en waarom nog een vaccin geven? Hoe gaat hierop gereageerd worden en wordt er überhaupt op gereageerd, terwijl het groot nieuws is.
Ik heb het artikel nu gelezen wat gaat over de nieuwste prik. Niet op mensen onderzocht inderdaad, alleen op een paar arme muisjes. Er bestaat scepsis vanuit verschillende hoeken, maar ik denk niet dat het uitmaakt. Alles voor macht en geld. Wat ik alleen niet snap is wat de zin ervan is, van macht en geld, wie maakt het gelukkig(er)?

Erika Wittlieb