maandag 5 september 2022

Droogte

Het moet nu wel heel snel gaan regenen en lang!

We hebben deze droogte nog nooit gezien. Op zangrond is het nog veel erger dan op de klei (terug naar Oost-Groningen!) die water vasthoudt. Een paar dagen geleden keken we naar de verdorde vlier, met verschrompelde besjes. Niks meer 'onkruid vergaat niet'. . Zelfs alle onkruid hangt slap. Nu zien we alleen nog klimop en wat varenachtige planten in de schaduw.
Wat dramatisch dit.

En dan op de vroege ochtend weer de coronaberichten ... of er geen demonstratie geweest is, misschien is hij door de politici niet eens gezien of meteen terzijde geschoven. (En vooral aandacht voor de rechter kant die ook aanwezig was en die je niet kan weren. Iedereen mag demonstreren)  Artsen, andere hulpverleners, advocaten demonstreren niet zo vaak denk ik, maar het maakt allemaal niet uit. Ik had niet anders verwacht, maar toch. De maatregelen die nooit normaal mogen worden. Dit is een dankbare ziekte voor de commercie en machthebbers. 
En ook voor boze mensen, wat een bagger (nooit eerder gebruikt dit woord). Zoveel agressie, aan beide kanten. Dat vind ik ook mooi aan Jona Walk, dat ze zegt dat dit niets met links of rechts te maken heeft. Het gaat om openheid en vrijheid, niets om iets politieks.
Er is nu niets aan de hand qua ernstige ziektes. Er zullen nog alle mogelijke virussen komen. Wat een vreugde zal het zijn wanneer men zich op de oorzaak gaat richten. Zonder dat zal er niets veranderen. 
Ik las, maar weet niet of het waar is, ben er niet ingedoken, dat het laatste vaccin niet op mensen en alleen op een paar muizen is getest. Maar goed, een vaccin alleen al.
Is er niemand in Den Haag die denkt zoveel prikken, dat kan toch niet gezond zijn, dat kan een lichaam niet aan. 
Er gebeurt zoiets onnatuurlijks. Je lichaam krijgt niet meer de kans om vanuit zichzelf te reageren. Met alle gevolgen van dien.

Later
Ik zag Evelien Peeters weer, een ontzettend aardige, genuanceerde specialist (internist), die van het UMCU haar functie als voorzitter van het artsencollectief moest neerleggen (eerder werd die nevenfunctie goedgekeurd). Gelukkig laat ze nog van zich horen maar ik ben hier weer verbijsterd over. Een andere specialist, Hannah Visser, internist-infectioloog, heeft het voorzitterschap overgenomen. Ze werkt bij een ander ziekenhuis.