vrijdag 30 september 2022

Heerlijk beleg, rare vergelijking en wat kan je nog zeggen op zoiets?

En van de ernstige gevolgen naar chocolade pasta en zwarte bessenjam. Dat vind ik zo heerlijk, van het een in het ander. Het zorgt ook voor een bepaald evenwicht. Zonder die praktische kant zou ik verdrinken denk ik.
Ik moet me soms nu ook al stevig vasthouden want net ook weer een arts die zei: "Beschouw zo'n prik als de sportschool, daar ga je ook niet maar 1x heen maar je blijft het herhalen".???
Geef mij maar buitenlucht dus ik kom daar niet eens. Een keertje met Henk na zijn operatie heen geweest en alleen die keiharde muziek al ... nee, ik wandel en geniet. Daarbij vind ik het een krankzinnige vergelijking. Niet zo erg als indertijd met de frikandel, maar toch. Deze meneer zal toch ook wel eens iets over bijwerkingen en oversterfte lezen. Ik neem aan dat iets dergelijks in de sportschool niet gebeurt. Zo ja, dan waren ze allang opgedoekt!

Henk zei net dat hij reclame had gezien van artsen voor prikken. Zijn lichaam reageerde er sterk op, zo walgelijk vond hij het. Hij zegt: "Ik kan het nauwelijks meer verwerken". Ik stond net onder de koude douche (net zoals elke morgen) en heb het gelukkig niet gezien. Wat kan je hier nou nog op zeggen? In ieder geval dat het met van alles te maken heeft, maar niets met ziekte. 
Ik keek bij de gedragscode geneesmiddelenreclame:
"In het kader van de interacties behoort een doelmatig geneesmiddelengebruik te worden bevorderd en ‘oneigenlijke be├»nvloeding’ van het voorschrijven, ter hand stellen of gebruik van een geneesmiddel worden voorkomen".
Het eerste is vreselijk, het tweede gebeurt.

Ik had nog zwarte bessen in de diepvries. Lievelingsjam van gemaakt wat ik ga gebruiken voor een amandeltaartje voor het weekend. De chocoladepasta ontstond vanzelf:
2 volle eetlepels pindakaas, een scheut (eetlepel?) ahornsiroop, vanille en een flinke lepel cacao. Voor iets Nutella-achtigs moet je hazelnootpasta nemen, maar notenpasta's zijn verschrikkelijk duur. Dit is ook erg lekker. Ipv ahornsiroop honing, agave of rijstsiroop. Ahornsiroop zit altijd bij mijn grote jaarlijkse bestelling.