donderdag 22 september 2022

Dicht

Ik schreef dit bericht vanmorgen vroeg, maar er was iets met de opmaak, daarom arriveert het later. 


"Is whatever this is almost over?" Dit zag ik op iemands trui staan. Het is van even geleden, maar nog steeds geldend.


Er is zoveel wat stil wordt gehouden. Als het ronduit gevaarlijk is om iets te delen, bijvoorbeeld als het om voorbereidingen voor een aanslag gaat, of om iets anders bedreigends dan is stil houden noodzakelijk, maar verder ... het zwijgen en/of het niet openbaar maken van data die onontbeerlijk is om inzicht te krijgen in processen zorgt niet alleen voor wantrouwen maar kan ook gevaarlijk zijn. Mensen kunnen een totaal verkeer beeld krijgen van een situatie.

De mensen die de afgelopen jaren gedwee volgden houden zich hier niet mee bezig. Er kan een volledig verkeerd beeld ontstaan als mensen niet weten wat er aan de hand is. En de mensen die bepalend zijn voor ons leven doen er niets mee. Er is de vreselijke oversterfte, waarom wordt daar niet elke dag over gepraat en gepubliceerd? In Engeland gaat het om 1000 mensen per week. https://www.youtube.com/watch?v=ivZsCju-Pe8


Het stil houden gebeurt hier en bijna (ik blijf voorzichtig want ik hoop echt dat er nog plekken op de wereld zijn waar het anders en ik denk van wel) overal. Zo las ik dat in Duitsland iemand die achttien jaar bij de ZDF heeft gewerkt de zwijgplicht doorbreekt. Ik vraag me af of dat hier ook onderaan een contract staat, dat je zwijgplicht hebt. Het zou een deel of alles van de eenzijdige nieuwsberichten tijdens de pandemie verklaren. Ik wist wel dat het in woorden opgedragen werd, maar niet dat het in een contract staat. Als het in een contract staat kan je dus geen eigen mening hebben en dat zei deze vrouw ook, vrije mensen worden geen medewerkers. 

„Ich breche hier die ZDF-Schweigeklausel“ https://www.youtube.com/watch?v=gN6HZRJ3O5g


Ik zag dat Rob Elens voor het tuchtcollege moet verschijnen. Een arts met een brede blik. Patiënten lopen weg met hem. Ze zeggen hoeveel hij geeft om hun, zijn nek uitsteekt. En hij moet voor de rechter komen??? De omgekeerde wereld. Ongeteste vaccins, bijwerkingen, oversterfte en alle andere narigheid, er gebeurt nauwelijks iets mee. Artsen die zich daarmee bezighouden moeten zich verantwoorden en de opdrachtgevers natuurlijk. Ik vind het zo erg en ook beschamend.


Henk en ik werden gisteren 5x aangesproken door zeer verschillende mensen en kregen een stortvloed van woorden over ons heen. Dat gebeurt vaak en dat is fijn, maar het was nu opvallend veel.  

Een van de verhalen was van een vrouw die ernstig oedeem heeft en ze moet met spoed geopereerd worden. De specialist zei dat de oorzaak het medicijn voor haar hart is!

Ze belde daarover en ze kreeg te horen dat dat medicijn ook nodig was voor de diabetes die ze heeft. Ik heb helemaal geen diabetes zei ze. 

Weer een ernstige en nare ervaring met heel onaangename gevolgen. En hoe vaak krijg ik dergelijke verhalen niet te horen.  

En dan moet een Rob Elens naar de rechter, het is te zot voor woorden, maar dat is het steeds meer. En om nog even door te gaan op misstanden, ik wist hoeveel macht de farmacie heeft, maar dat heel veel artsen veel geld (bij cardiologen gaat het om miljoenen) krijgen voor tegenprestaties, vaak ook verborgen. Bepaalde ziekenhuizen kwamen er pas door dit onderzoek achter dat het gebeurde. Je kan het toch allemaal niet geloven. Sinds ik me een beetje verdiep in dit grote verhaal van de verborgen werelden, komt er meer en meer informatie en waar houdt het op?


Het onderzoek dat gedaan is naar belangenverstrengeling en omkoperij staat hieronder. "De verborgen geldstromen in de medische wereld." Er hoeft niet ingewikkeld naar gezocht te worden, het was gewoon bij de publieke omroep te zien. Ik vond alles erg om te horen, maar dat patiënten een medicijn met meer bijwerkingen krijgen omdat dat een tegendienst is vond ik het meest schokkend. https://www.youtube.com/watch?v=xVYsDXWsfYk

Ik heb al 50 jaar een sterk idee over het klimaat, maar open staan voor andere inzichten is belangrijk. Als het dichtgetimmerd is stagneert het. Ik zag een verfrissend gesprek met Wouter van Dieren (Club van Rome) maar een andere keer meer hierover.  Nu poetsen. Fijn weekend!