zondag 2 oktober 2022

Eindelijk weer goudrenetten en verontrustend

Goedemorgen, op deze mooie herfstzondag.
Ik ben lekker in mijn tuintje bezig geweest en het is wonderbaarlijk hoeveel nog aan het begin staat van groei en bloei. Ik weet niet wat het nog gaat doen, maar de tomaatplantjes zitten vol bloemen en veel paprikaplantjes komen op. Ik wilde schrijven dat de paprika's rood waren (die zaadjes gebruikte ik) maar groen blijven, maar in de kamer begint er nu toch eentje rood te worden. Ik heb ook veel tomaten en paprikaplanten afgeknipt en ook die beginnen weer. Ik deed dit vroeger en met tomaatjes ging dat heel goed en het bleef maar doorgaan. Nu is de tomatenoogst een stuk kleiner, maar af en toe komt er weer eentje en met elk tomaatje ben ik blij. Waar ik ook blij mee ben, eindelijk weer goudrenetten!!! Ik heb de zak zo vol gedaan dat er niets meer bij kon. Appelmoes, appeltaart en veel meer, oh, heerlijk. Ik vind appeltaart met goudrenetten echt het aller, allerlekkerst.  

Twee berichten die me niet blij maken. De eerste is na alles wat volgde verbijsterend en het tweede is zoals zoveel zeer verontrustend. 
Er is een filmpje van HdJ. Ik weet niet van wanneer dit is, maar ik heb het gezien en geef de tekst letterlijk weer. Elk woord erbij is overbodig, maar uw broek zal er vanaf afzakken.
Hier komt het: "Ik denk dat ze daar vanzelf spijt van krijgen. De bijwerkingen nemen natuurlijk toe naarmate je meer prikken hebt gehad. Het verantwoord medisch handelen is om ook maar echt één prik te nemen. Het kan wel twee, maar bij de tweede prik na een doorgemaakte infectie heb je vaak meer bijwerkingen, dus vaccineren doe je niet voor de lol. 
Dus eerlijk gezegd, zou het kunnen? Ik sluit niet uit dat het zou kunnen, maar ik denk niet dat iemand dat wil."
Soms geef ik bewust alleen de initialen van namen, zelfs zonder punten ertussen en ik weet zeker dat u weet wie ik bedoel.

Was deze tekst van HdJ maar het uitgangspunt gebleven. Liever ook zonder eerste prik, maar stukken beter dan hoe het gegaan is en nog steeds gaat. En dan het tweede bericht. Ik las net dat de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) weigert autopsierapporten af te geven van sterfgevallen na vaccinatie. Dit gebeurt wederom vanwege de privacy. Die wordt ingezet als het goed uitkomt. Als het om mij zou gaan zou alles vrij gegeven mogen worden, echt alles!! Het is niet alleen zinvol maar ook noodzakelijk om openheid te geven, alleen daardoor ontstaat duidelijkheid. Het kan anoniem (waarom in hemelsnaam?) gebeuren door persoonlijke gegeven zwart te lakken. Iets wat veel gebeurt. Er is ook om gevraagd maar zelfs dat willen ze niet. Kim Witczak, een voorstander van medicatieveiligheid die de FDA adviseert als lid van het Psychopharmacologic Drugs Advisory Committee, zei dat de rapporten makkelijk kunnen worden vrijgegeven op deze manier en dat het juist nu erg belangrijk is.

Een paar fragmenten uit weer een interview van Maurice van Ulden met Jacques die vertelt over zijn moeder die na de prik vasculaire dementie heeft gekregen. Van een positief, gezonde vrouw
is er niets maar van haar over. Ze herkent mensen niet meer, laat alles lopen enz. De huisarts kwam haar bloed onderzoeken omdat ze 20 jaar geleden een ongeluk had gehad en ze last van haar rug had. De huisarts prikte haar bloed en en heeft haar ook ongevraagd DE prik gegeven. Ze had eerder tegen haar zoon gezegd dat ze die per se niet wilde. De brutaliteit. Het is toch verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt. Zal die arts zich nu vreselijk schuldig voelen? Diep van binnen wel denk ik, dat kan toch niet anders? Jacques zei ook: Toen ik de bijsluiter van het vaccin las op de site van het RIVM zag ik bij de bijwerkingen dat ook bloedstolsels, hartspierontsteking en immuunschade kunnen ontstaan. Toen had ik zoiets van dit klopt niet, dit gaat niet over een gewoon vaccin. Een poosje later zag ik dit er niet meer tussen staan. Ik had de bijsluiters bewaard en kon ze daarom naast elkaar leggen. Het gebeurt allemaal onder onze neus. De website werd voortdurend opgeschoond. 

Ik zag een Canadese vrouw , een bekende actrice, waarvan het gezicht na twee weken verlamd raakte na de prik. Ik zou zo weer een prik nemen zei ze, hier is wel mee te leven. Ach ...
Justin Bieber had ook opeens deze verlamming met dezelfde naam. Het gaat om Bell's palsy, een verlamming aan een kant van het gezicht. Ik vroeg me bij hem al af waar dat opeens vandaan kwam.

Na deze opnieuw alles bevestigende nare en wat ik vind criminele manier van omgaan met ernstige bijwerkingen en oversterfte, iets van de tomaatjes waar ik het over had.