zondag 19 februari 2023

Weerstand verhogend

In Trouw:

"Vaccinatie tegen de griep is al gemeengoed, voor gordelroos binnenkort voor 60-plussers ook."
Al??? De griepprik wordt sinds 1945 gegeven.
Gemeengoed??? Nooit genomen en zal hem nooit nemen!
"Er komt een vaccinatiecampagne tegen gordelroos. Eerst krijgen zestigjarigen een inenting, daarna zestigplussers. Het doel is om na de eerste doelgroep van 250.000 zestigjarigen, álle ouderen en kwetsbare personen te vaccineren. Ook voor vijftigers is dat zinvol."
Gordelroos kan mensen heel beroerd en ziek* maken. Ik heb het vaak genoeg gezien, maar het leven zit nu eenmaal vol obstakels. Weer een prik erin jassen? 
Mijn mening is dat iedereen die meerdere keren geprikt is de afgelopen jaren, minder weerstand heeft en daardoor gevoeliger voor virussen zal zijn. Zeker voor gordelroos. Gordelroos komt voort uit wat is blijven hangen van het waterpokkenvirus. Bij afname van de weerstand kan je gemakkelijker gordelroos krijgen. Ik heb gelezen dat 1 op de 4 (Zorgwizer) mensen het krijgen en ik heb gelezen dat 1 op de 3 (arts Ted van Essen) mensen het krijgen. Dat is nogal een verschil. Bij de 2e speelt de vaccinindustrie een rol. Dat hij verbonden is aan een omroep waar heel veel mensen bereikt zijn met prikoproepen vind ik ...
Hij zegt dat verminderde weerstand door stress, ziekte of medicijngebruik (medicijnen die artsen zelf alsmaar voorschrijven**) een oorzaak is.

Hoe dan ook, een goede weerstand is altijd belangrijk. Frisse lucht, wandelen of iets anders buiten en veel groente en fruit. De eenvoudigste en belangrijkste dingen die we zelf kunnen doen. Dansen is volgens mij ook heel goed voor lichaam en geest! Verder kunnen we het alleen maar overgeven en gaat het zoals het gaat. 

"Dat de vaccinatiecampagne binnenkort van start kan gaan, komt ook omdat de prijs van het Shingrix-vaccin is gedaald. Producent GSK stelt dat de prijs is gezakt van 200 naar zo’n 170 euro voor een set van de twee benodigde inentingen. Dat is nog altijd meer dan de prijs die het RIVM redelijk acht: 128 euro" 

Over dansen gesproken, dit vind ik ook een dans.
https://twitter.com/paulblom/status/1626834957141155842?s=20

Veel frisse lucht, wandelen en genieten! Genieten van de beweging, de geur en de schoonheid. Het lichaam is belangrijk en de geest niet minder. Genieten zorgt voor ontspanning en schoonheid vervult. In de natuur heb je alles in een.

*Mocht u het krijgen en u krijgt het in uw gezicht dan raad ik aan om meteen de dokter te bellen. Het komt niet vaak voor, maar het in je gezicht krijgen is gevaarlijk en een remmend medicijn lijkt me in dit geval belangrijk.

**Hier heb ik het over al die vaak overbodige medicijnen die veel invloed op de gezondheid hebben. Ze kunnen een oorzaak zijn bij virusaandoeningen zoals gordelroos. En dan een prik erin om de negatieve werking van medicijnen te overrstemmen?
Wat een krankzinnige wereld. 

Groente, fruit, fruit, groente. Elke soort, zodat alle vitamines en mineralen aan bod komen, u vullen met het beste. Tussendoor het een en ander wat misschien minder verantwoord is, maar wel heel lekker en dan is het ook verantwoord vind ik. Als je ervan smult natuurlijk, niet als je je schuldig voelt. Daar heb ik geen last van gelukkig.

Jasmine Lin