zaterdag 4 februari 2023

Evaluatie van en van en van

Ik hoop dat u aan het genieten bent van een fijn weekend.
Wij waren 2x op stap vandaag, tussen het zaterdagse poetsen en bedden verschonen door. Naar de Aldi voor pyjama's die er niet waren (wel lekker nog een fles Port gekocht. Een lekker drankje in de winter) en de simkaart ophalen van de overleden mobiel van Henk.

Op allerlei plekken wil men meer en meer controle. Steeds een stapje erbij. Dan valt het misschien minder op, maar wat een onaangenaam idee. Voor zware misdaad is controle goed. Of voor bepaalde dreigingen. Natuurlijk, dan is het om te beschermen of te redden. Er is zoveel criminaliteit overal, laat daar alle aandacht naartoe gaan. Maar als het om heel andere situaties gaat, waar eindigt het dan?

"Het kabinet wil dat er één centrale database komt voor alle paspoortgegevens, zoals vingerafdrukken, handtekeningen en pasfoto’s en wil daarvoor de wet wijzigen. De Autoriteit Persoonsgegeven (AP) vindt het een riskant idee. ‘Dit kan leiden tot zeer onwenselijke situaties".
https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/ap-centrale-database-paspoortgegevens-groot-risico

Ik vind de artikelen van Maurice meestal zeer de moeite waard. Gefundeerd en recht uit het hart. En ja, een hoeveelste bevestiging van geslotenheid en prioriteiten. Prioriteiten waar zoveel mensen op wachten. Het is nog steeds niet belangrijk genoeg Maurice noemt het voorbeeld van een neergestort vliegtuig en zo zijn er veel voorbeelden te bedenken, die allemaal wel de juiste prioriteit kreeg. Ik denk bijvoorbeeld aan de vuurwerkramp (met een doofpot en een klokkenluider)  De Groene:"De politie vormt in allerijl een speciaal onderzoeksteam van tientallen rechercheurs die zo snel mogelijk moeten onderzoeken wat de ware toedracht is geweest van deze ramp. Parallel daaraan formeert Den Haag een onderzoekscommissie onder leiding van voormalig nationaal ombudsman Marten Oosting." Uiteindelijk bleek het allemaal niet te kloppen, maar er werd wel in ieder geval snel actie ondernomen. In allerijl.
https://www.groene.nl/artikel/dit-is-een-grote-doofpot-affaire

Er gebeurde nu niets in allerijl, terwijl het om hoeveel geestelijk en lichamelijk beschadigde mensen gaat en om hoeveel gestorvenen?
https://www.maurice.nl/2023/02/04/de-evaluatie-van-de-evaluatie-van-de-evaluatie/

Dit is wel erg veel informatie voor de zaterdagavond. U heeft wel wat leukers te doen, dan dit nu allemaal te lezen. Misschien een andere keer, het blijft rustig wachten.
Wat bent u aan het doen? Wij kijken meestal naar een detectiveserie. Vanavond deel 3 van de 2e serie van de Hunters gezien, spannend.

Zoals bij ons een poes (of hond) vaak aanvoelt als het niet goed gaat, zo gaat dat in India met een ander dier.
"Deze oude moeder gaf elke ochtend brood aan de grijze langoeren, ook wel Hanuman langoeren genoemd, vanwege ziekte kon ze twee dagen lang geen brood geven, dus kwam de langoer zelf naar haar toe om te kijken hoe het ging.".
https://twitter.com/ravikarkara/status/1621341981346566144?s=20&t=Ypksc-_K9ZtHYeROEdSUCg

Welterusten!