vrijdag 24 februari 2023

Vrijdagmorgen en avond

De ONS* heeft eindelijk de COVID19 Sterfgevallen vaccinatie data gegevens voor 2022 vrijgegeven in Engeland
25.768 sterfgevallen waren gevaccineerd
2.273 sterfgevallen waren niet gevaccineerd
Bron https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland

*Office for National Statistics

Hoe is het in Australië?
https://www.researchgate.net/publication/368426122_Australian_COVID-19_pandemic_A_Bradford_Hill_analysis_of_iatrogenic_excess_mortality

En dit:
"Op basis van 78 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken, met in totaal 610.872 deelnemers in meerdere landen, wordt ondubbelzinnig geconcludeerd dat er geen enkel bewijs is dat het dragen van mondmaskers enig nut heeft bij het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. Sceptici die werd verweten dat ze desinformatie (hier ga ik ooit nog over schrijven) verspreidden hadden gelijk". Aldus Bret Stephons van de New York Times nota bene.

---

Warm, open, spiritueel/religieus, lief, progressief, invoelend, lezer, attent, bezig met de zin van het leven, kwaliteit boven kwantiteit stellend, opkomend voor mens, dier en natuur, bewust levend, 'beschaafd', vrijdenkend, koesterend wat mooi is, gevoelig, niet oordelend, laat staan veroordelend, humorvol, kunstminnend, geen volger, bourgondisch.

Ik dacht hierover en als een mens dit allemaal, of veel ervan in zich heeft houd ik bij voorbaat van hem. Henk heeft dit bijna allemaal. Er is nog meer bij te bedenken en het kan ook zijn dat iemand een paar van die eigenschappen zo sterk ontwikkeld heeft, dat het vervullend is. Misschien kad dit zelf maar een eigenschap zijn.
Soms verlang ik hier allemaal naar als ik mensen zie schreeuwen. Schreeuwen kan ook in geschreven tekst zitten. Voor jezelf het een vinden en voor de ander iets anders, bijvoorbeeld als het over vrijheid gaat.

We waren vanmorgen weer in het museum en bekeken het tweede deel van Pompeï en Herculaneum. Ik voelde zo'n sterke energie bij een beeldje van Alexander de Grote als kind. Het leek of ik in een soort tijdloosheid geslingerd werd. Als ik zo'n soort ervaring ergens krijg voel ik me gelukkig.
Wat fantastisch, om in Pompeï geleefd te hebben. Omringd door kunst en natuur. Daar draaide het allemaal om. Er is zoveel lelijks overal, qua bouw, verkeer, hoe er met mens, dier en natuur wordt omgegaan. Schoonheid geeft zoveel.  
Eerst een lekker kopje koffie natuurlijk en we hadden een mooi gesprek met een bezoekster. Dat vind ik zo fijn, dat als je op zo'n plek komt, je met in ieder geval deels gelijkgestemde mensen bent. We hadden het dus over schoonheid en ze vertelde over de paar krokussen in haar tuin waar ze blij van werd en dat ze net zo genoten had van alle krokussen voor het museum. Deze dus.