vrijdag 17 februari 2023

Afgelopen week

Wat is blijven hangen van de afgelopen week? (Misschien komt er nog meer bij)


 • De aardbeving in Turkije en Syrië. Dat er net nog iemand levend onder het puin vandaan is gehaald, is onvoorstelbaar. De mensen die wat dikker waren konden door hun reserve overleven. 
 • De chemische ramp in Ohio, die 3 februari gebeurd was!!
 • Dat patiënten in het Isala (ziekenhuis Zwolle)  een hartimplantaat opgedrongen  kregen. Er zou ook gezegd zijn dat ze snel moesten beslissen. "Het was echt alsof we bij een keukenverkoper zaten", zegt een van de patiënten. Tegen vijf Zwolse cardiologen loopt een corruptie-onderzoek van de FIOD. (bron nrc) 
 • Negeren Kamermeerderheid inzake Europese Digitale ID. De Europese Unie wil een digitale identiteit voor alle Europese burgers. Ze wilden ook 1 Europees burgerservicenummer. De Tweede Kamer wil dit niet en nam daarover voorstellen aan. Maar staatssecretaris van Huffelen van D66 stemde desondanks toch in. Ze wenste de motie niet uit te voeren. Een aangenomen motie niet uitvoeren, hoe kan dat? Renske Leijten van de SP en Pieter Omtzigt verzetten zich sterk tegen deze niet democratische actie, maar verder? Als iedereen in opstand zou komen voor hun beslissing zou het niet doorgaan. De staatssecretaris zegt dat haar nee niets uit zou maken, maar het gaat erom dat men nee zei en dan kan je toch niet zomaar, tegen iedereen in, ja zeggen? Het klinkt allemaal redelijk maar er klopt niets van. Dat er geen enkele emotie te zien is vind ik even eng. Ik heb grote bewondering voor Pieter Omtzigt en Rense Leijten, deze twee mensen die zoveel doorzettingsvermogen hebben. Zij zijn degenen die keer op keer opkomen voor mensenrechten, voor democratie.
  https://twitter.com/HartvNL/status/1626291912612188160?s=20
 • Viroloog Geert van den Bossche is gerehabiliteerd op linkedin, maar hij moet wel helemaal opnieuw beginnen. Alles terughalen zal onmogelijk zijn. Blije reacties van mensen, ook van mensen die nog niet terug mogen. O.a. van een arts die eraf is gehaald omdat hij te veel over eigen immuniteit schreef. Het is toch ...
  Dat mensen bepalen wat je wel en niet mag zeggen is al erg, maar als het om zoiets positiefs gaat zijn er geen superlatieven want erg, erger, ergst dekt de lading niet. Hier ging het vaak over, de afgelopen jaren.
 • De Initiatiefwet van RenskeLeijten voor een bindend correctief referendum is aangenomen! Het referendum is een concreet middel in handen van mensen om de politiek terug te fluiten op het moment dat er in Den Haag foute besluiten worden genomen
 • Buren naar politie omdat kinderen stoep vandaliseren door met stoepkrijt een hinkelbaan te maken. (Niet in Nederland, onderaan het artikel staat dat zoiets hier ondenkbaar zou zijn, maar geen idee waar het wel is)