donderdag 9 februari 2023

Gevolgen, beetje bij beetje en de lekkerste bloemkool

Blij met het volgende bericht. Hopelijk is dit het begin van werkelijke opvang.
RTL nieuws:
Leerlingen van het Brink College in Laren kunnen hun frustraties vanaf vandaag kwijt in de boksring. De school start namelijk met ER-boxing. Emotie regulerende trainingen die ervoor zorgen dat leerlingen emoties die ze tijdens de coronapandemie hebben opgekropt weer kwijtraken". Ik hoop dat het niet alleen bij boksen blijft, maar dat er ook gesprekken zullen komen en andere manieren van uiten, zoals in de natuur zijn, wandelen, dansen, zingen enz. 
Niet bij iedereen sluit boksen aan.

Onderzoekster Lianne Cremers van de VU Amsterdam weet van de opgekropte emoties. "Leerlingen waren in eerste instantie niet kwetsbaar voor het virus, maar bleken juist wel sociaal emotioneel kwetsbaar", vertelt ze tegen Editie NL.
"Er is de afgelopen tijd veel gefocust op de leerachterstand van de leerlingen maar het sociale emotionele deel van de kinderen heeft veel meer aandacht nodig." Scholen weten volgens haar niet zo goed hoe ze dat moeten aanpakken. Daarom maakte ze een film met verhalen van de worstelingen van leerlingen tijdens de pandemie."

Hoorzitting
Lid van het Huis van Afgevaardigden in Amerika Nancy Mace heeft sterke bijwerkingen na de 2e prik. Pijn aan haar hart, astma, die niet overgaat en tremors in haar linkerhand. "Miljoenen mensen kregen verkeerde voorlichting. Ik heb grote spijt dat ik een prik heb genomen zegt ze.
Er zijn heel veel mensen die last hebben van bijwerkingen".
Ze vraagt aan juridisch advocaat Vijava Gadde, de indertijd machtigste vrouw in het directieteam van Twitter, die de andere kant van het verhaal tegenhield (toen Musk de leiding nam is ze meteen ontslagen). of ze een medische opleiding heeft gedaan. Zij zegt nee. Hoe kwam u erbij om artsen en epidemiologen die van de beste universiteiten (Harvard en Stanford) van de wereld kwamen te censureren?
You silenced those voices.

De gezondheidsminister van Duitsland waar ik de grootste moeite mee had erkent nu dat er grote fouten zijn gemaakt tijdens de c. periode! 

Gisteravond hadden we bloemkool zoals ik hem eigenlijk het allerlekkerst vind (net zoals in kleine stukjes, met een kleverige pittige saus uit de oven). Bloemkool in zijn geheel ruim een kwartier koken. Af laten koelen en insmeren met een sausje van een flinke scheut olijfolie, minimaal 2 eetlepels mosterd, knoflook of uipoeder, peper en een lepel bindmiddel (hoeft niet per se, maar zo wordt het sausje gebonden).
Drie kwartier in de oven tot de bloemkool mooi lichtbruin is. Zo lekker. Gestoomde aardappelen in stukjes erbij en daarover heen wat in de schaal is achtergebleven van het sausje. Voor de kleur had er nog wat peterselie over de aardappelen gemoeten.
Henk heeft alle bloemkool opgegeten en ik de helft. Ik proefde die koud tussen de middag, ook heerlijk. Lijkt me lekker in de zomer met een groene salade erbij en nog iets. Ik heb als lunch van de rest een bloemkoolsoepje gemaakt. Even gekookt in groentebouillon en gepureerd in de blender. Bijkomend voordeel is dat deze gebakken bloemkool het huis niet naar bloemkool laat ruiken, maar naar geurige mosterd. Zelfs vanmorgen nog.

Zoals ik me voornam; ik probeer zoveel mogelijk van een product te gebruiken. Het groen van de bloemkool heb ik in een bakje gedaan en snijd ik morgen fijn en dat gaat door de spaghetti.