woensdag 1 februari 2023

Heel goed!

Het dagbedrag wat je op kan nemen bij de ING is €3000 minder. Maar goed dat we niet in Zuid-Europa wonen, waar contant betalen, ook met hoge bedragen doodnormaal is, zoals een huisverbouwing. In Duitsland wordt 60% contant betaald. Op zich is het sterk verlaagde dagbedrag een vorm van controle. Een goed bericht de andere kant op: In coronatijd werd betalen met contant geld ontmoedigd. Voor mij is, als ik er nu aan terugdenk, het elektronisch betalen afdwingen, wat eenvoudig was in de c.tijd, onderdeel van. Niemand is door geld besmet, dat weet ik zeker. Hoe zou dat gekund hebben? Wat was daar een angst voor, zoals voor alle voorwerpen. Nu de coronamaatregelen van de baan zijn staat bij nu.nl, kan weer overal met briefgeld en munten worden afgerekend. En dat gebeurt. "Ook de torenhoge inflatie zal een rol spelen; met contant geld heb je meer zicht op wat je in dure tijden uitgeeft." We namen ruim 26 miljard euro aan contanten op. "Dat is een stijging van 13 procent vergeleken met een jaar eerder." Hier is dat niet zo, maar er zijn landen waar veel met enveloppen wordt gewerkt, elke envelop voor iets, voeding, drogist enz. Op die manier houd je overzicht. Ik ga even op zoek naar een afbeelding van vroeger waar je van die gleufjes had voor energie enz. Dat wil ik ook! IK heb nu 2 bakjes, een voor boodschappen en een voor extra (kopje koffie o.i.d.)
Ik hoorde dat er op dit moment overal heel veel gepind wordt, zodat mensen geld in huis hebben. Het kan maar zo dat er iets gebeurt. Iets kleins, iets groters of iets grootst. Het UMCG was gehackt, wat een gevolgen zal dat hebben. Het kan overal en dit is maar een voorbeeld.

Ik had bovenstaande geschreven en nu is de ING al de hele dag onbereikbaar. Ik neem aan dat het gauw weer goed komt. Ik keek even naar de commentaren en iemand schreef dat ze echt boodschappen moest doen, niets meer in huis. Iemand anders zei: "Ik heb een blik erwtensoep voor je."  Zij:" Lekker!" Dit laat meer weer zien hoe belangrijk het is om contant geld in huis te hebben. En een goede voorraad!!!

21.44u Nog steeds storing. Interne systemen communiceren niet goed en daar is nog geen oplossing voor. (2 februari, Het is nu weer in orde)

Vraag aan minister Kaag over het verdwijnen van bankfilialen (van de 6000 zijn er in 20 jaar 5600 verdwenen). Ze antwoordt met: "De laatste twintig jaar heb ik chemische wapens opgeruimd in Syrië en oorlog voorkomen tussen Libanon en Israël."