woensdag 22 februari 2023

Bezig

Ik ben bezig met 'goedkope' boodschappen en wat suggesties voor maaltijden te maken. Dat is altijd even werk, maar het komt binnenkort.
Ik heb al eerder iets van 'Gunstig Vegan', van Pascal geplaatst. Ik weet niet precies waarom, maar ik ben weg van die rustige, in Berlijn wonende man, als het om budget koken gaat.
https://www.youtube.com/watch?v=WuRiR8W6ohw&list=PL_5P4QwDBCCn3wREp-zmNuMoeA1HqrosR
En waar ik ook vaak naar kijk is Ardent . Zij leeft weer een dag van $1.
https://www.youtube.com/watch?v=wOGFdtfHtVg
Beide mensen zijn altijd inspirerend vind ik.

In maart begint het proces tegen de prikkengigant. 'See you in court criminals', zegt Brook Jackson, voormalig Ventavia-directeur, die het proces heeft aangespannen. Zij zegt bewijs te hebben dat Pfizer heeft gefraudeerd met de data van de klinische proeven om goedkeuring voor het mRNA-vaccin te krijgen. Hier schreef ik laatst over. Het schijnt dat een veroordeling het faillissement kan betekenen voor Pfizer. We wachten het af. Zoals zoveel. Het duurt en het duurt allemaal. Veel is in ieder geval in beweging. 

Hoe is deze woensdag voor u?
Hier nog een stukje wrap met pindakaas en chocoladepasta bij het na het dutje kopje koffie. En maar lezen. Nu is het boek uit en kunnen we het morgen, net op tijd terugbrengen. Henk heeft ervan genoten.
Ik moest net mijn pensioen aanvragen, voor augustus. Dat wordt €47 per maand. In nood kunnen we er twee weken van leven. Ik merk nu ik met die weekmenu's bezig ben dat zelfs in korte tijd bijna alles veel duurder is geworden. Pascal zijn weekmenu's waren vroeger €15, maar hij zegt dat dat nu echt niet meer kan en in Nederland is bijna alles duurder dan in Duitsland volgens mij.  
Henk leest me voor dat we in een week van oktober samen €23,32 verdiend hebben. Het valt niet tegen staat erbij. :-) Gelukkig was het de meeste weken meer, maar we hebben toen wel echt van heel weinig geleefd.  

Later. Vanavond de balletjes gemaakt op de manier van die thuisloze mevrouw, waar ik 23 januari over schreef en het was heerlijk! Ik wil haar op een of andere manier hiermee ook eer aan doen en ik zou willen dat ik haar dat kon vertellen, De volgende keer snijd ik de balletjes in vieren. Ze worden wat zij zei heel groot en sappig. Ik had alleen prei met flink knoflook gebakken, een blik gepelde tomaten erbij, beetje zout en beetje cayennepeper. Lekker laten sudderen. Met volkoren macaroni. Haar recept was iets anders en zet ik bij 'recepten', met mijn maaltijd erbij. Je kan het met alle mogelijke groente combineren; paprika, champignons, broccoli, wortels, erwtjes, bleekselderij, aubergine. Om het zo goedkoop mogelijk te houden groentes van het seizoen gebruiken. Dit vind ik sowieso het meest natuurlijk en het lekkerst.
Behalve bij pasta of rijst vast ook lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, quinoa, boekweit of brood. In het laatste geval zou ik er nog een groene sla bij maken.