zondag 12 februari 2023

Muffins, artikel en schattig

We liepen in lichte mist in de ochtendschemer, zo mooi. De stilte, de geur ...
We zijn bevoorrecht.

Ik las net:
"Mensen leveren hun principes in voor privileges, ik lever mijn privileges in voor principes".
Wat ben ik het daarmee eens, hoewel ik eigenlijk nog een ander woord voor principes zou willen gebruiken. Principes kunnen ook uit het hoofd komen, kunnen als het heel streng is ook ten koste gaan van anderen. Soms passen bepaalde principes niet meer bij de tijd waarin je leeft, niet meer bij een innerlijke ontwikkeling. Maar tegen je hart ingaan, iets doen terwijl je voelt dat je het niet moet doen. In 'principe' nooit.
Hier betekent principe dan weer net iets anders en ook weer niet. :-)

Ik las ook:
"Wie angst macht geeft verliest zijn vrijheid."

Een belangrijk artikel van arts Jona Walk.
https://www.jonawalk.com/blog/wat-de-twitter-files-ons-vertellen-over-vrijheid-van-meningsuiting-in-tijden-van-crisis

In steeds meer landen is er ruimte voor evaluatie, hoorzittingen, processen. Zo (nog) niet in Nederland. Alleen af en toe een excuus. Dat was een begin, nu de volgende stap(pen).

Dit zijn de nog blote muffins, die bloot ook al helemaal lekker zijn.
2 naturel, 2 met stukjes chocolade erin en 2 met een beetje cacao. Deze 4 overgoot ik met chocolade vermengd met een beetje kokosolie.
1 beker amandel- 0f ander meel, of bloem, mengen met 2 fijn geprakte bananen, die als zoet- en bindmiddel dienen, flinke theelepel wijnsteenpoeder en ik deed er nog wat tapiocameel bij, voor de luchtigheid. Kan ook maizena of iets dergelijks zijn, of iets meer gewoon meel of bloem. Ik deed er ook nog een beetje vanillepoeder door. Ik ben blij als de vanillepoeder op is want het is veel minder sterk dan vloeibare vanille-extract, waar je maar een druppeltje van nodig hebt voor een heerlijke vanillesmaak.
20 minuten in de airfyer bakken op 170 graden. De laatste 5 minuten 160 graden. Daarna liet ik het nog ruim 10 minuten in de uitgeschakelde airfryer staan.
Deze muffins zijn lekker smeu├»g. 

Klein
Hier ben ik dus helemaal weg van. Foto's met ... ziet u zelf maar.
Vroeger' was ik dol op Wiplala en je hebt ook een serie van mini mensjes gehad op de tv. Weet niet* hoe hoe het heette, maar die man (heel kleine mannetje) zie ik nog voor me.
Zo hou ik ook van deuren achteren deuren, geheime luikjes, poppenhuizen enz.
Ik hoopte dat iedereen dit kon bekijken, maar het gaat toch alleen via facebook vrees ik.
https://fb.watch/iDMNYxiT7y/

Opgezocht The Borrowers/ De Bruikleners:
"
Onder de vloer en achter de muren van het huis van de familie Lender woont in het geheim nog een gezinnetje: een vader, een moeder en twee kinderen zo klein als een wijsvinger, de bruikleners. Zij overleven door spulletjes te lenen van de grote mensen. Dat loopt gesmeerd, tot de dag dat de Lenders door een gemene advocaat uit hun huis worden gezet".
Volgens mij zond de VPRO het indertijd in delen uit.

En natuurlijk het Muizenhuis van Karina Schaapman. Henk is hier een beetje verliefd op. Ik volg Karina Schaapman nu op Twitter en dan zie je elke keer een prachtige foto van wat er net gemaakt is. Kortgeleden allemaal kleine wc'tjes. U komt het vanzelf tegen als u naar beneden scrolt. Ach, het is allemaal even schattig. Karina doet dit samen met haar vier kinderen. Het is inmiddels een prachtig bedrijf/museum geworden. Hier komen twee lievelingen samen voor mij, klein en boeken, wat wil een mens nog meer. Mooie zondag!
https://twitter.com/SchaapmanKarina