zaterdag 25 februari 2023

Mislukt, maar lekker en Stand van zaken

Ik heb mislukte tofuburgers gemaakt tussen de middag. Op zaterdag maak ik meestal havermoutbroodjes met een burger. Nu maakte ik een wel erg lekker gekruide tofuburger, maar hij viel helemaal uit elkaar. Maakte voor de smaak niets uit, maar er moet toch wel een bindmiddel in om hem in tact te houden. Volgende keer met tapioca, arrowroot of iets anders. Door de verkruimelde tofu deed ik een fijngesneden uitje, paprikapoeder, beetje gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, kruidenzout, mosterd en tomatenketchup. Erover gebakken uien en Sriracha saus.
Onze week hangt aan elkaar van tradities, zoals zo'n soort broodje op zaterdag tussen de middag. Zo hebben we elke dag iets. :-)

Vanavond weer eens kuzu gebruikt want de arrowroot is gek genoeg op. Ik heb nog veel potjes kuzu. Een paar jaar geleden las ik hoe goed dit was en heb toen behoorlijk wat aangeschaft. Een natuurlijk bindmiddel. Het zijn brokjes, die je met een beetje vocht oplost en dan kan het in de warme vloeistof. Het bindt heel gemakkelijk. Het is goed voor je darmen, brein en bloeddruk. In Oosterse landen wordt de wortel al honderden jaren als medicijn gebruikt. Er is veel over te lezen.Wat in het rapport van 1900 bladzijden over Groningen staat, "Geld boven Groningers", geldt net zo voor de pandemie en andere grote drama's zoals de toeslagenaffaire. Geld is belangrijker dan mensen hun welzijn. Ik hoop dat de Groningers ruimschoots gecompenseerd gaan worden. Hoeveel jaar hebben die mensen in een nachtmerrie geleefd? Wat de leefsituatie door de aardbevingen betreft en vervolgens hoe ze in de steek gelaten werden. Het mooie Groningen, met de karakteristieke dorpen.

Dr Ir. Carla Peters:
"Inmiddels in meerdere landen de oversterfte, afname geboortes, miskramen, sterfte bij geboorte of vlak erna. In Singapore hoogst aantal sterfgevallen in 62 jaar."

"In Nature: “jouw brein kan be├»nvloeden hoe ziek je wordt en je herstel bevorderen. De angst en paniek heeft tijdens de pandemie veel schade veroorzaakt. Zie mijn artikel in HP De Tijd Niet een virus maar een verzwakt immuunsysteem is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid."

Gerhard Hormann schrijft: "De pandemie heeft laten zien dat je mensen kunt conditioneren, mobiliseren, demoraliseren en demoniseren. Maar ik ben vooral benieuwd naar een grondige evaluatie van de achterliggende periode en van alle genomen maatregelen."

Dit is achterhaald want de pandemie is nu officieel voorbij en endemisch geworden, maar ik moet het toch even plaatsen.Gelukkig waren er standvastige mensen, zoals de Amish. Of nou nee, dat is niet het goede woord, het is geen keuze, het is hun manier van leven, zo'n gekkigheid past niet. In mijn leven ook niet. Voor mij zou er wel een uitzondering kunnen zijn, maar voor hun waarschijnlijk niet.
Ik denk dat hun immuunsysteem over het algemeen goed werkt. Veel buiten, geen gifstoffen in hun grond en ze maken alles zelf.

Geniet van het weekend!

Toch nog even dit: https://twitter.com/buitengebieden/status/1627444304980373510?s=20