dinsdag 21 februari 2023

Steentje

Wat vreselijk, die nieuwe bevingen in Turkije en SyriĆ«. Het kan er niet meer bij zou je zeggen. Lieve mensen in en uit beide landen, wat leef ik mee. 

congerdesign


Meteen zowel heftige als goede berichten om de dag mee te beginnen.
Alsnog goedemorgen!
De Australische toezichthouder op geneesmiddelen TGA heeft sterfgevallen door COVID-vaccins met opzet verborgen gehouden voor het publiek, uit vrees dat openbaarmaking het vertrouwen van de bevolking in de prikken zou kunnen ondermijnen.
Dat blijkt uit documenten die door de Therapeutic Goods Administration (TGA) zijn verstrekt na een FOI-verzoek – de Australische versie van een Wob-verzoek.

De Duitse krant Die Welt publiceerde afgelopen vrijdag een artikel (https://www.welt.de/politik/deutschland/plus243820767/Corona-Impfstoff-Die-vielen-Ungereimtheiten-bei-der-Pfizer-Zulassungsstudie.html). In het artikel , waarvoor betaald moet worden, wordt bericht dat er steeds meer verdenkingen zijn dat Pfizer en haar partner BioNTech hebben gesjoemeld met de data van de beslissende fase 3-studie, op basis waarvan het product een voorlopige noodtoelating kreeg.

Nog een goed bericht (niet dat de eerste twee berichten inhoudelijk goed zijn, maar alles wat eindelijk naar buiten komt is goed en het een na het ander komt, zoals het steentje in het water, kring na kring, na kring. Het is niet meer te stoppen want uiteindelijk kan niemand achterblijven, al is er nog een lange weg te gaan.)
"Kuipers en RIVM moeten modellen coronamaatregelen openbaar maken, oordeelt rechter"
Bijna 2,5 jaar na het indienen van een Wob-verzoek oordeelt de rechter dat het RIVM en minister Kuipers alle modellen, aannames en data moeten vrijgeven waarmee de impact van coronamaatregelen en het reproductiegetal werden berekend."
Dit maakte Fritsander Lahr, die het wob verzoek indiende bekend.
https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBMNE:2023:609

"
De rechtbank oordeelt dat de minister de rekenmodellen datasets niet integraal heeft mogen weigeren. De minister kan deze datasets geanonimiseerd verstrekken door alle tot een persoon te herleiden (bijzondere) persoonsgegevens te verwijderen."
(Voor mij is informatie zoveel belangrijker dan al dan niet anoniem zijn, het gaat om een belangrijke, heel goede zaak!!!)


Er verschuift veel in de wereld. Net las ik over Suriname, waar de inflatie meer dan 50% is. Mensen kunnen er niet meer leven, dus veel mensen vertrekken, wat zoals een mevrouw zegt slecht voor het land is. 
Overal wordt het moeilijker. De manier waarop verschilt, maar er komt ook veel overeen, al kunnen de gradaties dan weer verschillen. 
Er is veel boosheid, er zijn veel protesten en zelfs plunderingen. Boosheid en protesten zijn op veel plekken in de wereld. Mensen voelen zich niet gezien en niet gehoord.
Er ontstaan hetzes. De fakkels en net zo goed wat H.d.J. deed, dat was ook een grote hetze. Ik vind elke hetze doel missen omdat het aan de loop gaat met mensen en men elkaar meesleept. Het uitgangspunt verdwijnt dan naar de achtergrond, terwijl het alleen daar om gaat.
De hetze tegen huisartsen vond ik een van de heftigste. Juist huisartsen (in de rest ben ik het vertrouwen verloren) die nadachten, die hun eed trouw waren die niets schadelijks wilden doen werd gedreigd hun big registratie te ontnemen, werd het werken naar hun hart (en verstand) onmogelijk gemaakt. Ik lees elke dag hoe dat beschadigd heeft. Fakkels zijn erg (als ik daar dan een jongen van 13? mee in de hand zie staan ...) het is intimiderend, maar het is alleen een protest. De intimidatie van huisartsen (en wetenschappers!) heeft op hunzelf blijvende gevolgen en het schaadt de hele bevolking, de mensheid. Als je dan in gradaties denkt ...

Huisarts:"In een democratie hoort censuur niet thuis. Sinds Covid-19 werden kritische artsen gecensureerd met als reden dat zij 'gevaarlijke desinformatie verspreiden'. Censuur is juist gevaarlijk omdat mensen verstoken blijven van informatie die wel relevant had kunnen zijn voor hen."

Er is zoveel woede over en weer en de hetzes versterken de negativiteit alleen maar, drijft mensen nog verder uit elkaar. Ik las zelfs dat iemand door het fakkelprotest nu op Kaag gaat stemmen. Dan is het tegenovergestelde bereikt van wat de bedoeling was. En andersom ook, de vakkundige, menslievende burgers, die getroffen zijn door de onheuse bejegening de afgelopen jaren zijn zwaar teleurgesteld en sommige zijn woedend.

Ik wens een wereld zonder links en rechts, zonder uitsluiting, met openheid en warmte.

Alanjvm

Zo, de wraps zijn klaar, die hoef ik straks alleen nog te vullen (hebben we elke dinsdag en elke vrijdag en we verheugen ons er elke keer op). Ik ga nu cichorino maken en met een havermoutkoekje aan Henk geven, die alweer aan het lezen is. Heerlijk om zo te verdwijnen in een boek.