donderdag 23 februari 2023

Verliefd op de Streekboer

Voor mensen die in het noorden wonen, wat kunnen wij de streekboer aanbevelen. Wij zijn sinds kort familie van de Streekboer. Dit betekent producten uit Groningen, Friesland en Drenthe.
Alles vers van het land. Ik ben zo enthousiast, voel me een beetje verliefd! 💚 Fantastische groente, fruit en meer en we steunen de boeren! Voor mij is dit de allerbeste manier om dat te doen. Zo kunnen we genieten van hun producten en de waardering geven die ze verdienen.
We hadden eerst Beterbio, toen Ekoplaza, maar dan zit er toch iets tussen. De boodschappen worden in een distributiecentrum in Brabant ingepakt en dat doen mensen die niet direct met de producten te maken hebben. Hier heb je alleen met de betrokken boeren te maken. Ik heb dus appels van de een en aardappels van de ander. De vrouw die komt bezorgen is ook ontzettend aardig.
https://destreekboer.nl/

Hier staan alle streekboeren bij elkaar:
https://destreekboer.nl/streekboeren/

Oprichter Sandra Ronde - van der Laan:
"De weg van boer naar ons bord moet eerlijker, duurzamer en leuker. Daar zet De Streekboer zich voor in. Bij De Streekboer bestel je jouw boodschappen rechtstreeks bij de lokale boer. Je hoeft echter niet langs alle boeren te rijden om je boodschappen mandje met groente, fruit, zuivel, brood en, eventueel, vlees te vullen. Wij zorgen ervoor dat je alle producten op één plek kan afhalen of, nog eenvoudiger, we bezorgen de producten voor je thuis.

“Lokaal eten is gezonder en eerlijker voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom is het mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Het geluksgevoel dat ik ervaar als al die verse producten, rechtstreeks van het land op mijn bord liggen; dat gun ik iedereen! Vandaar dat ik in 2015 De Streekboer heb opgericht. Door middel van De Streekboer wordt het voor iedereen mogelijk op een gemakkelijke manier allerlei producten van jouw lokale boeren te kopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en jij de lekkerste producten. Probeer het ook eens en proef het geluk.”

Ik heb een tweewekelijks abonnement op de combitas (groente en fruit) en verder bestel ik nog het een en ander los en ook bijvoorbeeld verse yoghurt, heerlijk!


En ... ze hebben ook bijvoorbeeld milieuvriendelijk geteelde bloemen. Ik zag dat iemand nu elke week een bosje tulpen bestelt. Mijn abonnement is tweewekelijks, maar ik ga zeker ook af en toe bloemen bestellen, een cadeautje.