vrijdag 17 februari 2023

Havermoutkoekjes en meisje

Toen we net in de supermarkt waren bij het post.nl punt hoorde ik de vrouw voor ons zeggen dat ze de boodschappen nauwelijks nog kon betalen. De caissière zei: "Geniet hier dan maar extra van." Lief gezegd maar het is een groot probleem voor veel mensen. Dat iemand van Ahold zegt dat het wel meevalt. Iemand noemde tomaten als voorbeeld, hoeveel duurder die in korte tijd zijn geworden... En ik zie het bij bijna alles eigenlijk, veel en veel duurder.

Havermoutkoekjes (16)
Net havermoutkoekjes in de airfryer gemaakt.
Het ruikt hier dus heerlijk.
2 bekers havermout waarvan ik zoveel maalde als in de beker kon.
Ik had toen nog een 1/4 beker over die ik er zo door deed
Flinke snuf zout
Kaneel
1/2 beker water
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels geurloze olijfolie of andere olie
Mengen en even laten staan. Dan kan je er balletjes van draaien. Platdrukken.
25 minuten bakken op 175 graden.
Nog 10 minuten in de aifryer (of oven) laten staan.
In de oven zou ik ze op 180 graden bakken.

Dit is een heel goede basis. De volgende keer doe ik er sesamzaad door, daarna zonnebloempitten, daarna pompoenpitten, daarna gember en misschien ook eens met chocolade erover.
Ik hou van recepten waar je eindeloos mee kan variëren. Kort geleden stuurde ik foto's van een mini-meisje. Dit zijn filmpjes met haar, oooh, zo leuk!!!
Iedereen zou facebook moeten hebben, alleen al hierom. :-)
https://www.facebook.com/watch?v=3514040552165485