maandag 20 februari 2023

Lief, meer chemie en vraagteken

Goedemorgen allemaal!

Ik begin de schrijfweek met deze foto. De man redde de poes in Turkije onder het puin vandaan. Sindsdien wijkt de poes niet meer van zijn zijde. Ik zag: in De Andere Krant: "Alle jongeren aan het HPV vaccin, hoe veilig is dat?"
"Meldingen van ernstige bijwerkingen" 

"Australiƫ en het Verenigd Koninkrijk is het HPV-vaccin tot nu toe geen succes. In 2019, dertien jaar na de introductie van het vaccin, was het aantal gevallen van baarmoederhalskanker voor vrouwen tussen de 30 en 34 met 30 procent gestegen, ondanks een vaccinatiegraad van 80%"

Hier staat het hele artikel.
https://deanderekrant.nl/nieuws/alle-jongeren-aan-het-hpv-vaccin-hoe-veilig-is-dat-2023-02-18

Ik kreeg een bericht van iemand die schreef over een kennis, waar hij heel veel voor doet:
"In de kamer naast de bank van ... en in de slaapkamer naast het bed staan tientallen potjes en flesjes met pilletjes en poedertjes  totaal wel 100 waarvoor???  Afgelopen 3 weken meerdere keren medicijnen gehaald bij de huisarts o.a. slaaptabletten en weet ik overal waarvoor." 

Het is zo treurig.  

Hoe kan het zijn, dat een arts maar voor blijft schrijven en daarmee alles in stand houdt? Er verandert niets en er komen grote problemen bij. Ze wordt steeds afhankelijker en ligt bijna alleen nog op de bank. Spieren verslappen waardoor ze alsmaar meer pijnen krijgt.

Nu wil ze niet meer leven, wat ze tegen iedereen zegt. Net zoals ze tegen iedereen zegt dat ze geen hulp krijgt, terwijl veel mensen zich voor haar (en haar man) inzetten.

Om nog even in de sfeer van de huisarts te blijven. Kijkt u wel eens bij uw verzekering wat er per kwartaal aan de huisarts betaald wordt zonder dat u er komt of als extra kosten?
Het is voor mij een vraagteken.
Ik las dat een huisarts €56,56 per jaar krijgt voor elke ingeschreven patiĆ«nt. Dat is bij ons heel veel meer. Er staat per kwartaal een bedrag van €22 en als je er op klikt staat er 'Nota is onderdeel van totaalbedrag € 28,25'. Dan staan er ook nog 5 lage bedragen waar achter staat 'niet gespecificeerd'. En dan zijn er nog 6 lage bedragen waar achter staat: 'Diverse samenwerkingsverbanden'. De verzekering betaalt dit, maar waarvoor? Ik vraag me af of dit bij iedereen zo is.


Zembla: De Farma Methode. Raad iedereen aan om het te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=vBR42kkZlyM