maandag 27 februari 2023

Nieuwe week

Ik vind het vaak interessant om te kijken bij twitter wie achter de woorden zitten. Zo zag ik vanmorgen dit bij iemand staan: "Ex-RIVM'er. 2014 gestopt omdat ik mij bewust werd dat vaccinaties niets bijdragen aan gezondheid, maar mensen ziek maken."
Bovenaan het profiel staat:"Niemand wordt meer gehaat dat hij die de waarheid spreekt. Plato"

Er zijn verschillende excuses gemaakt de afgelopen maanden, maar in Nederland nog niet voor de honderduizenden mensen (miljoenen als het om de wereld gaat) die letterlijk of figuurlijk beschadigd zijn, de afgelopen drie jaar. 

Herman Steigstra: "In Nieuw Zeeland is de grootste stijging overlijdens in 100 jaar. 20 feb kwam hierover een rapport uit. De geboosterden overlijden 3X zo vaak als niet-geboosterden en ongevaccineerden."

Ik zag Voormalig vice-president van Pfizer Dr Mike Yeadon die zijn voormalige collega's aanspreekt op misdaden tegen de menselijkheid. Kom in gesprek met mij, dat we opnemen, of neem ontslag. Verschillende mensen hebben inmiddels ontslag genomen.
Hij spreekt zich al drie jaar uit. Vooral in het begin kreeg hij natuurlijk, zoals iedereen die tegensprak, golven negativiteit over zich heen. Mensen die iets te verliezen hebben en het nergens over willen hebben reageren zo. Nu is het overal minder, maar het leed is geschied
Waar al die mensen de kracht vandaan halen om maar door te gaan en zichzelf niet te verliezen in machteloze woede zegt veel over hun karakter. Door alles heen blijven ze genuanceerd en beheerst. Niemand zal hun woorden inhoudelijk kunnen weerleggen en zo was het vanaf het begin. Ik denk als je heel bang bent dat er geen enkele openheid is, je bent opgeslorpt door de angst. Weet u nog, de witte pakken die in het begin gedragen werden? Als je daar niet bang van wordt. Hoe kon iemand zoiets dragen?

Nog even over de eerste regels die ik schreef; ik zag gisteren zulke uitersten van iemand die schreef dat ze geen blanke* mensen in haar praktijk wil en iemand die het over Den Haag bestormen heeft. Wat voel ik me niet thuis bij beide kanten.

*Ik schreef eerst wit, maar dan pleeg ik ook censuur want er stond blank, maar ik begrijp goed dat mensen liever 'wit' horen. Aan blank zit een bepaalde positieve waardering, iets heiligs en daarbij is blank niet het tegenovergestelde van zwart.