dinsdag 14 februari 2023

Schoonheid

(Ik heb net nog een link boven het vorige bericht gezet. Vaak laat ik dat niet weten, nu wel)

Vandaag gingen we, ook vanwege Valentijnsdag naar het museum, 

STERVEN IN SCHOONHEID

De wereld van Pompeï en Herculaneummakamuki0


Deze afbeelding was er niet maar wil ik toch plaatsen.
Het was prachtig!!! We hebben maar een klein deel gezien en we gaan zeker nog een paar keer terug. We waren net zoals laatst bij de Arafat-tentoonstelling weer diep onder de indruk van de kundigheid van lang geleden. Je kan het eigenlijk niet geloven wat ze toen konden, zo gedetailleerd. We zijn een paar keer in Pompeï geweest en nu zagen we het ook weer, geen sprake van (ik vind onnatuurlijke) preutsheid, zoals nu, integendeel. Er was veel openheid.
En veel schoonheid. Er stond ergens, maar ik zeg het in mijn eigen woorden, wie schoonheid ziet verspreidt schoonheid. Ik denk dat mensen gelukkig worden van schoonheid. Die schoonheid is overal aanwezig en als het door kan dringen word je erdoor gevoed. Dan is dat wat je wil geven. Delen in overvloed.
We hadden gisteren een gesprek bij een bank en die vrouw had zulke mooie ogen. Ik zei dat natuurlijk wantwat is fijner dan iets moois, iets opbouwends zeggen als je dat voelt? Het komt vanzelf door mijn mond naar buiten.
Ze werd rood en blij.

Natuurlijk dronken we vanmorgen eerst gezellig cappuccino n het museum en hadden we twee verschillende gebakjes (pecannoten en appel) die we 1/2 om 1/2 deden.