woensdag 15 februari 2023

Koud en later juist heel zacht

Nog een verlaat Valentijntje:

https://twitter.com/buitengebieden/status/1625428953145004044?s=20&t=85U7EU-b5sqrV0z-wxrZfg

Fijne, zonnige dag gewenst!


Het was koud en mooi tijdens de wandeling. Een combinatie van mist en zon.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Explosies als gevolg van de ontsporing van 50 wagons van een trein met 150 wagons die chemicaliƫn vervoerde tijdens een grote milieuramp die plaatsvond in de staat Ohio (In East Palestine, een dorp, eigenlijk op de grens tussen de Amerikaanse staten Pennsylvania en Ohio), VS. Er zijn grote hoeveelheden giftige chemicaliƫn (brandende vinylchloride) vrijgekomen.
Experts hebben het over mogelijk de grootste chemische ramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten Hoe kan het, dat er zo'n enorme milieuramp heeft plaatsgevonden en dat er geen nieuws over is in de gewone media?? 


Ik zag een paar dagen geleden een journalist die gearresteerd werd en ik begreep niet waarom. Het blijkt dat hij verslag deed van de ramp ...
Het wordt alsmaar idioter overal. Er wonen veel Amish in dat gebied. Ik zou graag willen weten hoe zij dor de pandemie zijn gekomen. Natuurlijk niemand geprikt en een eenvoudige, gezonde leefstijl. Mensen die op de meest natuurlijke manier voor zichzelf zorgen. Wat zullen de gevolgen voor hun zijn van deze chemische ramp?
Blootstelling kan voor leverkanker zorgen, maar het ging nooit over zulke enorme hoeveelheden. Het wordt al het Tsjernobyl (van Ohio) genoemd en hoeveel mensen kregen daar later geen kanker?

Foto's die vanuit een vliegtuig boven de wolken zijn vrijgegeven, tonen de dichtheid en dikte van de chemische rook die in de wolken vrijkomt, wat tot 8 maanden kan duren voordat het volledig is verdwenen. Ik las dat het jaren kan duren voordat alles schoon is. Dat niet alleen, ook maandenlang toxische regen. Het Ohio-meer zit vol gif en er drijven karkassen in.
https://twitter.com/sotiridi/status/1625450950667169792?s=20&t=XErY0ttYLoqvfi0NJfjYww
Verschillende rivieren zijn “besmet” door de chemische stoffen en wat als het in de Mississipi terecht komt?
Er hangt een geur van verbrand plastic en veel huisdieren zijn dood. Inwoners hebben allerlei klachten. 


Dat het is gebeurd is verschrikkelijk en dat er blijkbaar maar weinig over gezegd mag worden maakt het nog erger/vreemd. Zelfde verhaal.
Arme mensen en hoezo kunnen ze nu terug naar hun huis? Maar wat anders?

Dan maar even zeggen dat het buiten zo zacht is. Heerlijk stukje gewandeld net. Veel mooie paarse krokusjes gezien, met een oranje hartje. En heel veel sneeuwklokjes.