dinsdag 14 november 2023

Tevreden en regen

Goedemorgen allemaal. Ik plaats regelmatig iets van X, wat Twitter was. Ik hoop maar dat u het heeft want anders mist u veel zinvolle informatie, maar ook ontroerende en grappige filmpjes, zoals deze, op een jamdekseltje! Dit is toch weer zo bijzonder. en knap!
https://x.com/gunsnrosesgirl3/status/1724051145394397548?s=20

Ik las net een prachtige uitspraak van de dichter Marsman: "Het nest is goed, maar het heelal is ruimer." Ik leef in die twee samen. Dichtbij, vertrouwen en veiligheid en daarnaast het besef van de grootsheid, en de zin der dingen. Zonder de ervaringen en het besef van de diepte van het bestaan zou mijn leven leeg zijn, maar het nest moeten missen zou ook vreselijk zijn.
Er zijn veel mensen die het moeten missen en zich ontheemd voelen.
Als je maar een veilige plek hebt, hoe klein ook, maar dat je niet overgeleverd bent aan, aan wie of wat dan ook.

Didgeman

En dan is er het huis in jezelf. Die diepe plek van innerlijke kennis en vertrouwen. Die plek waar je altijd naar terug kunt keren, of vaak als vanzelf contact mee hebt. Nog niet altijd, dan zouden we verlicht zijn en hoefden we hier niet meer rond te stappen.
---
Vanuit vertrouwen naar gevaar. Wie weet wat er op hun afkomt met de CBDC? Die digitale manier van betalen zal voor veel controle gaan zorgen. Over veiligheid gesproken, of vrijheid.
Voorwaarden, sancties. De Tweede Kamer wilde het niet, en hoe kan het dan dat zo'n staatssecretaris de motie aan haar laars lapt en ze daar mee wegkomt, hoe kan dat??? 
Het is nauwelijks te overzien wat er allemaal gaat gebeuren, maar een groot deel is wel te bedenken. Van vrijheid zal op den duur waarschijnlijk geen sprake meer zijn, al zal dat in het begin vast niet zo lijken. Het zal lijken of het voor het goede doel is. Het is er doorgedrukt en er ontstond geen opstand. Nee, men laat het gewoon weer gebeuren. Ik ook, ik kom alleen van binnen in opstand.
---
Wat een wind en regen. Is het bij u binnen ook zo gezellig? Wat geniet ik ervan. Een kaarsje aan en gistermiddag zelfs even gelezen, onder een plaidje, heerlijk. We zijn op zo'n moment, waar we ook last van hebben (Henk nu allergie en zweepslag, ik van mijn buik) volmaakt gelukkig. 
Geluk heeft ook alles met acceptatie, tevreden (vrede in jezelf) en sfeer te maken.
Gistermiddag vroeg ik me af of onze mevrouw wel wilde wandelen. Ik dacht; we overleggen even, maar toen we bij haar deur waren deed ze hem open en stond mat haar jas aan triomfantelijk (geen idee hoe lang) te wachten om te gaan wandelen. Ze straalde helemaal. Geen overleg nodig. :-)


Kranich17