maandag 6 november 2023

Transformatie / herfstgerechten

Wat een enge dingen gebeuren er toch overal en steeds meer. Als het doorgaat dat scholen in Duitsland onder druk hun naam veranderen is het eind zoek. Dat is het allang maar net zoals met de pandemie bleven en blijven nog steeds veel ogen gesloten. Daarom kan het allemaal doorgaan en is het leed niet te overzien. Het is daarom belangrijk om te voelen dat de wereld transformeert en dat is heftig, maar in wezen gaat het net zoals het in je eigen leven gebeurt. Na schokken, pijn, met veel verdriet ben je niet meer als daarvoor. Het gebeurt om geestelijk verder te komen (de basis van hoe ik mensen altijd begeleid heb), om je te ontwikkelen, steeds dichter naar jezelf toe. Dat kan niet zonder teruggeworpen te worden op jezelf. In het groot is het denk ik net zo, alleen dat is veel ongrijpbaarder. Het is vaak niet om aan te zien en als ik alleen al een kop of het eerste beeld van een filmpje zie, dan stopt het, ik weet wat er gebeurt en bescherm mezelf door niet verder te kijken. Één beeld kan trouwens al blijven hangen. Ik maak deel uit van die pijn en wat ik kan doen is compassie (onmetelijk veel) en liefde sturen, meer niet, maar dat is ALLES.
Ik wil weten wat er gebeurt, natuurlijk, maar er ingezogen worden helpt niemand, dus beperk ik sommige informatie en doe ik van binnen iets met wat ik zie, hoor of lees.
En daarna kijk ik naar buiten, de bomen zwiepen, het is donker, het regent, ik steek een kaarsje aan, voel de liefde in ons 'huisje' (ook als je alleen woont, voel het!), kijk om me heen hoe gezellig het is en doe iets wat me vervult of wat ik gewoon fijn vind.

Of lekker! en zeker in deze tijd wil ik er ook nog graag warm van worden, bijvoorbeeld door deze maaltijd linzensoep met veel groente. Bovenop deed ik in de airfryer krokant geroosterde broccoli.Zaterdagavond hadden we de eerste appeltaart met de overheerlijke goudrenetten. Ik wil er containers van!! Voor appelmoes, toetjes, taarten, cakes enz. Dit is een gezond taartje van havermout, een paar lepels kokosbloesemsuiker, twee lepels kokosolie, een scheutje water, appels, kaneel, rozijnen. Erop door lecithine romig gemaakte kwark. Wat we op zaterdagavond hebben, hebben we op zondag meestal als lunch, dat is gemakkelijk.