zondag 19 november 2023

Sinterklaas en meer

De volgende regel moet in de verleden tijd staan want de goede man kwam gisteren.
Vandaag komt Sinterklaas aan. Wat was dat spannend vroeger. 
 
dassel

Ik hou van alles wat met speculaas te maken heeft en sowieso van speculaas- of koekkruiden.
Maar hoe lekker ik het ook vind, zelf maken of zo min mogelijk toevoegingen. Nu keek ik even bij gewone speculaas(jes), die ook zo lekker op de boterham zijn. Er zitten een paar E nummers in die geen kwaad kunnen, E500 en E503 (sommige E nummer zijn veilig of zelfs gezond) maar er zit ook E 450 in en dat is ongezond. De naam klinkt al eng, dinatriumpyrofosfaat. Spierweefselvergrotend, waardoor gehakt bijvoorbeeld meer gehakt lijkt. Het beïnvloedt het cholesterolgehalte van het bloed en het wordt ook gebruikt in de geneeskunde, bij de productie van reinigingsmiddelen 
En nog een hele rare zin bij E450 die ik las is: "de normen worden bepaald door de sanitaire regels van de Russische Federatie"?? Hier snap ik niets van.
---
Nederland is Amerika niet, maar veel is universeel, het maakt niet uit waar je woont, als je jezelf maar trouw blijft!
In vervolg op de goede arts van gisteren:
"Ik ben een arts* (Dr SuneelDhand) en woon en praktiseer al meer dan tien jaar in de VS. Wat mijn eigen PERSOONLIJKE gezondheid betreft, zijn de 5 beste beslissingen die ik ooit heb genomen tijdens mijn tijd hier:
1. Luister NIET naar een woord dat de CDC zegt (corrupte Big Pharma-shills), zonder mijn eigen onderzoek te doen
2. Luister NIET naar een woord dat de FDA zegt (corrupte Big Pharma-shills), zonder mijn eigen onderzoek te doen
3. Negeer het advies van de Amerikaanse voedselpiramide volledig en doe het tegenovergestelde
4. Schrijf je nooit in bij een huisarts en laat je niet meeslepen in het gezondheidszorgsysteem met een klein kwaaltje (Realiseer je dat niet iedereen in deze positie verkeert – maar als arts met kennis vertrouw ik GEEN enkele andere arts of het medische systeem)
5. Neem het COVID-vaccin NIET – omdat ik wist dat het niet goed voor me zou zijn en dat het me aan veel risico’s zou blootstellen – ondanks enorme onethische druk, bedreigingen en dwang. Gelukkig stond ik sterk tegenover het corrupte advies. Ik verzette me en was bereid mijn hele carrière op te offeren.
Ik sta nog steeds. En ik kan niet blijer zijn over mijn persoonlijke beslissingen over gezondheid en welzijn.

*Arts. Metabolische gezondheid, hersengezondheid, natuurlijke voeding, levensstijlgeneeskunde. Dr. Dhand Real Health Academie

Hoeveel is er werkelijk gebeurd, wat weten we ervan?? Maar weer eens een voorbeeld van iemand van 21 ... Ze vertelt het als een grap en dat maakt het niet minder wrang dan wanneer ze het huilend zou vertellen. Wat zal ze veel gehuild hebben, wat afschuwelijk.
https://x.com/liz_churchill10/status/1725581271957377511?s=20

Kan dit er ook nog bij? Schokkend. Als u op de tekst klikt leest u altijd de vertaling. De advocaat vertelt in het filmpje meer. https://x.com/VigilantFox/status/1724580297293893751?s=20
Als u naar beneden scrolt staan er persoonlijke verhalen die bovenstaande bevestigen. Bijvoorbeeld Adam Apple.

En Dr Aseem Malhotra, ik heb in het verleden vaker over hem geschreven. Ook zo'n gode arts, die er helemaal in het begin anders in stond. Hij is cardioloog en heeft zijn vader aan de prik verloren. Hij heeft dat zelf helemaal onderzocht. Hij heeft daarna de innerlijke belofte gemaakt te strijden voor wat goed is en wat niet goed is tegen te gaan. Hier is hij dag in dag uit mee bezig. Een zware weg, die veel kost. Dit is voor iedereen, elke arts, wetenschapper en alle andere mensen die hiermee bezig zijn het geval. Ze moeten door alles heen, door alle negativiteit, door alle tegenwerking, door alle verlies, financieel en sociaal, maar ze hebben zichzelf en de mensen die steunen, de mensen die vanuit het diepst van hun wezen van deze mensen houden en ze waarderen omdat ze oprecht zijn en ze zoveel kracht hebben dat ze niet omver geblazen kunnen worden. Dit is een mooi verhaal.
"
Het is heel moeilijk om te vergeven wat er is gebeurd, vooral als je er rechtstreeks door getroffen bent, maar het moet wel. Als ik aan mijn vader denk, word ik 's nachts soms wakker met een onbeschrijfelijke diepe pijn in mijn ziel. Ik ben zijn enige pleitbezorger en er is nog geen gerechtigheid geschied.
Het is één ding dat er iets fout gaat, het is een ander ding om die fouten te verdoezelen en/of er opzettelijk blind voor te zijn, en velen, inclusief degenen in leiderschapsposities, zijn dat nog steeds. Als we begrijpen hoe we hier terecht zijn gekomen, moeten we onszelf ook vergeven. De afgelopen decennia is het systeem steeds meer verzelfstandigd, en dat geldt ook voor ons, en het is een ramp geworden. Een economisch systeem waar we allemaal medeplichtig aan zijn, het stelt de winst boven de mensen, zelfs als ze fysiek schade oplopen door een product uit de farmaceutische industrie. Het leidt ons af van wat het betekent om mens te zijn. Het brengt de donkerste kant van de menselijke natuur naar boven. Het maakt ons bang om ons uit te spreken. Het schaadt ons mentaal en fysiek. Onszelf bevrijden van deze externe systemen van onderdrukking zal van binnenuit moeten komen. Dat betekent dat we het beste deel van onze natuur moeten activeren en daarnaar handelen. Spreek de waarheid, zoek gerechtigheid, word wijzer. Maar van alle deugden is moed de moeilijkste, maar ook de belangrijkste. Moed om medeleven te hebben met degenen waarvan het primitieve brein ons vertelt dat ze puur kwaadaardig zijn. Het primitieve deel van onze natuur dat woede en geweld voortbrengt, is uiteindelijk zelfvernietigend. We moeten het bestrijden door een diep begrip te hebben en onszelf er herhaaldelijk aan te herinneren dat het kwaad zijn oorsprong vindt in onwetendheid. En die onwetendheid kan worden overwonnen door dialoog. Door de waarheid op een empatische manier over te brengen. Het is de enige manier om ons naar een hogere staat van zijn te brengen en ons van het pad naar de vergetelheid af te halen."


Contact maken
165106