donderdag 23 november 2023

Uitslag en buitelende woorden

De uitslag is een logisch gevolg van hoe er de afgelopen jaren niet geluisterd is, er eenrichtingsverkeer was en er geen plaats was voor gefundeerde andere meningen. Mensen zijn boos en teleurgesteld.
En ik heb spijt van mijn stemkeuze. Ik had op de Piratenpartij moeten stemmen, net zoals Stan Baggen en Jupijn Haffmans, allebei van de Vierde Golf. Toen we de kieswijzer invulden (ik heb verschillende gedaan) kwam het bij ons allebei als partij om op te kiezen, maar toch niet geluisterd en gedacht dat een grote partij meer zoden aan de dijk zou zetten, maar wat een onzin. 
---
Ik las net twee mooie regels van Gerrit Kouwenaar, in wiens boek ik nog steeds bezig ben, elke dag een stukje met een kopje koffie en speltpepernoten, met een extra vleugje anijs. Ik zei het niet goed, niet van Gerrit Kouwenaar, maar over hem.

Het zaad kiemt in de voren
het schenkt zich in de tijd

Wat een positieve woorden, in de oorlog geschreven.
---
Heel gezellig bezoek gehad vanmorgen. Ik had een foto van de herfstchocolaatjes moeten maken, die ik na de warme appelflap bij het 2e kopje koffie presenteerde.
Ik schreef eerder al iets over ze en ik plaats het nu: "
Vanmorgen waren we bij gepassioneerde vrienden. Hun sfeervolle huis is een museum, vol moois en grappigs. Ik snap werkelijk niet dat het zo schoon en netjes is want er staat zo enorm veel! Omdat alles gestructureerd is kan je het allemaal goed bekijken. Er zijn ook fijne hoekjes in dat huis, waar ik me meteen met een van de vele boeken zou willen nestelen. Als we bij elkaar zijn is het heel druk, of we alle jaren dat we niet met elkaar omgingen moeten inhalen. Woorden buitelen over elkaar heen".
---

Gisteravond had ik een broccolitaart gemaakt, met een hele broccoli erin (blender). Lekker, maar ik had hem iets langer moeten bakken. Hij had nu wel een heel mooie kleur.