dinsdag 21 november 2023

Grappig, appelcake en bevindingen

Ik zou heel eenvoudig elke keer dat ik schrijf met iets grappigs kunnen beginnen. Humor is voor het broodnodige evenwicht ook belangrijk . Ik heb hier nu verschillende keren naar gekeken en ik moet steeds lachen. 


Goedemorgen lieve allemaal, hoe gaat het met u? Dit vraag ik vanuit het diepst van mijn hart. Wat is moeilijk in uw leven, welke lessen kunnen geleerd worden, op welke manier bent u (bewust) met uw ontwikkeling bezig, wat is fijn op dit moment, welk boek leest u, welke film heeft u gezien, heeft u plannen? Zo kan ik doorgaan. Ik ben benieuwd naar wie u bent.
En ook, op heel ander gebied, red u het financieel, is daar iets wat anders kan? Ik heb al verschillende keren gelezen dat mensen in Amerika zeggen sla in want volgende maand worden de prijzen verdubbeld. IAls dat zo is, waarom? Alles is al zo duur. geworden. We verbazen ons elke keer in de winkel en als je alles even omrekent naar guldens dan snap je waarom de gulden wegging en de euro kwam. Veel producten zou je nooit kopen als we nog in het gulden tijdperk hadden gezeten. Het gaat om eenvoudige producten, niets extravagants. Voor mensen die weinig geld hebben is het belangrijk om vooral basisproducten te kopen; rijst, meel, havermout, groente, fruit, gedroogde peulvruchten, olie, boter, azijn, kruiden, (plantaardige) melk en yoghurt, eventueel eitjes. Hiermee kunt u aan de gang. Koop of maak een boekje met bijvoorbeeld 10 lievelingsgerechten per seizoen waar eindeloos op gevarieerd kan worden. Zet de variaties er vooral ook bij.

Zaterdag maakte ik appelcake, ook voor zondag na de bloemkoolsoep als lunch. Ik maak altijd iets lekkers voor zaterdag en zondag. Van die bloemkoolsoep hebben we 3x gegeten, alleen maar bloemkool, water en groentebouillonpoeder en een beetje peper. In de blender. Het was zo romig, het leek gebonden, maar het was alleen de groente. Dat vind ik altijd, als ik op deze manier soep of een saus maak van niets anders dan groente.

Snelle appelcake
1 beker gemalen havermout, snuf zout, theelepel wijnsteenpoeder, 1/4 beker kokosbloesemsuiker, 2 eitjes (of eivervanger, en/of lijn- of chiazaad) en 2 grote goudrenetten in blokjes, hand rozijnen en kaneel. Bovenop deed ik nog wat walnoten want die zitten in de diepvries en ik weet niet wat er gebeurd is, maar de la loopt steeds vast dus de diepvries moet leeg. 25 minuten gebakken in de airfryer op 170 graden, waarvan de laatste 10 minuten op 160 graden. 

Als je voor de een bent, ben je tegen de ander? Voor mij werkt het zo niet, ik ben tegen tegen elk geweld, tegen uitsluiting, tegen elke vorm van disciminatie en voor vrijheid.
https://x.com/hugh_mankind/status/1726266133517566270?s=20
---

Ik refereerde al even naar hartproblemen, hier het bericht waar het op dat moment over ging:
"Dr. Peter McCullough onthult slecht nieuws voor onlangs gevaccineerde personen
“Er is iets mis met het hart”, zei hij
 “We hebben recordaantallen hartstilstanden gezien bij jonge mensen, atleten.”
Een artikel van Nakahara en collega's bracht grote zorgen aan het licht:
• Uit het onderzoek bleek dat bijna alle gevaccineerde personen een metabolische verschuiving in hun hart vertoonden van het gebruik van vrije vetzuren naar glucose als energiebron.
• Een dergelijke metabolische verandering zou kunnen wijzen op hartdisfunctie of ziekte.
• De waargenomen veranderingen in de hartfunctie hielden aan tot zes maanden na de vaccinatie.

“De implicaties van deze bevindingen zijn breed en onzeker, maar de getrokken conclusie is dat bijna niemand die onlangs is gevaccineerd een normaal hart heeft”, merkte Dr. McCullough op.
https://x.com/VigilantFox/status/1725998064031199410?s=20
Hoe zou het zijn als er hier onderzoek naar gedaan werd en waarom gebeurt dat nog steeds niet?

Dit helpt niet mee, niet in antwoorden en niet wat betreft vertrouwen.
https://x.com/john_bumblebee/status/1726259847732031537?s=20

Prof. Dr Stefan Homburg en weer, wanneer hier? Angst vanuit de andere kant, zoals eerder (bij sommige mensen zal het nooit weggaan) angst voor wat kon gaan gebeuren ...
https://x.com/john_bumblebee/status/1726578325471019098?s=20

Ik wens u een fijne dinsdag!