zondag 5 november 2023

Zondagmorgen

Zo zag het eruit tijdens onze wandeling vanmorgen. Ik denk dat het ongeveer acht uur was. Herfstig bos. We liepen in de regen en zoals Henk zei "dikke motregen". Het was nat, maar we werden er niet echt nat van. Daarna een zondags ontbijtje, waar het nu nog naar ruikt, broodjes uit de airfryer, koffie, mmm.
---
“Wij keken alleen naar de modellen, de rest van de wereld keek uit het raam” zegt Pieter Omtzigt. Er is een filmpje bij. Ik ben blij dat hij er iets over zegt, hoe klein misschien ook, maar hij doet het nu wel en als er vervolgens weer allemaal nare dingen worden gezegd...
Die tijd was verschrikkelijk en dat wij als enige land in Europa in lockdown gingen terwijl iedereen wist/kon weten, dat omikron geen bedreiging was, met alle grote gevolgen, is erg. Er is ontzettend veel mis gegaan, maar als iemand tot dat besef komt en dat verwoord is toch fijn?
De negatieve reacties voegen niets toe en houdt in stand wat juist doorbroken moet worden. Verder hoop ik dat er eindelijk(!!) een evaluatie komt van die periode, dat er nooit meer zo wordt omgegaan met een crisis en dat er openheid komt, dat vooral.
https://x.com/veen_els/status/1721056560665808973?s=20

Dat vind ik mooi van de 'Vierde Golf', die zijn juist bezig om mensen samen te brengen. Een beweging die zich vooral inzet voor een 'crisisbestendige democratie'. 

Gerhard Hormann:"Ik weet niet wat het was: een geraffineerde psyop, een overreactie, een generale repetitie, een soort collectieve verdwazing of iets anders (of een combinatie van dat alles). Hoe dan ook was het een akelige periode en een grootschalig sociaal-psychologisch experiment."

Uitgelekt bericht, inmiddels al verschillende keren gezien, van de Britse premier Boris Johnson aan zijn senior adviseur Lee Cain op 15 december 2020. Het onthuld dat ze zeiden dat Covid-19 niets meer was dan een HOAX. Hij ging ook naar feestjes die officieel niet mochten (hoe zinloos) herinner ik me.
We zijn gisteren aan de nieuwste serie van The Crown begonnen, de series tot nu vond ik erg mooi. Het is met weer nieuwe acteurs. Degene die nu Elisabeth speelt kent Henk als een vreselijk mens uit Harry Potter en degene die nu Charles speelt ken ik als een vreselijke man van een Australische serie die ik opnieuw aan het bekijken ben, Stateless. Het is gebaseerd op het verhaal van een vrouw die in de war is, door die vreselijke man onder andere, en in een vluchtelingenkamp terecht komt. Ik weet inmiddels door persoonlijke verhalen hoe het eraan toe gaat in Australi√ę. Machtswellust.

Nog even terug naar Engeland, ik zag net een foto uit 1958. Er waren in dat jaar talrijke protestdemonstraties tegen kernbewapening. 
Na een meeting op Traval Square was er een voetmars naar Aldermaston, waar een researchinstituut voor kernwapens was gevestigd. Daar is deze foto van.
Ik zie hem in de Winkler Prins, in een supplement uit 1960.
Ik ben bezig, dat schreef ik geloof ik al, de boekenkast op te ruimen en opnieuw te ordenen. De Priv√© Domeins staan in een hoekkastje wat heel mooi staat en die boekjes verdienen ook alle aandacht dus zijn overheersend zichtbaar. 
Ook heb ik nu een plank met pockets, alles door elkaar. De afstand tussen de planken is verschillend en dat staat leuk, maar ik moet me aanpassen en dat is best ingewikkeld. Om ruimte te maken wilde ik eigenlijk de Winkler Prins serie uit Waalre nog, wegdoen, maar ik krijg het toch niet over m'n hart. Ze zijn al jaren aan de straatstenen niet kwijt te raken dus ze worden vooral weggegooid, maar Ik sloeg het supplement gewoon ergens open en ik vond het zo interessant. Het laat me ook veel zien van een vergeten wereld. Een wereld waarin ik ben opgegroeid.
Links van de demonstratiefoto staat een foto met een donkere man die kijkt naar grote letters op een muur K.B.W. 'Keep Britain White'. Hoe verschrikkelijk. Vernederend.
Net zoals overal in de wereld op dit moment weer zoveel mensen vernederd worden, ook in Nederland bijvoorbeeld, bij de Universiteit van Amsterdam tijdens een diploma uitreiking (wie het diploma kreeg weet ik niet) wordt er gejoeld: "Fucking jews".
Hoe mensen toch met elkaar omgaan, terwijl elk mens alleen maar naar liefde verlangt.