donderdag 16 november 2023

Waardigheid, pizza en gisteren

Wat hebben we fijn gewandeld maar dit schreef ik gisteren, toen het donker en vrij zacht was. Nu was het zonnig en koud. Blij dat het allebei bestaat, ik heb geen voorkeur. Hoewel ... ik hou nu erg van donker, ik vind het zo gezellig en veilig.

Ik ben dol op  meubels die multifunctioneel zijn. Zeker als je klein woont zijn dit ideale toepassingen. https://x.com/TheFigen_/status/1724086337697976371?s=20
 
Van interieur naar zeer aantrekkelijke gerechten, veganistisch. Ook voor het interieur, maar dan lichaamsinterieur. https://www.veginnercooking.com/blog
en een eenvoudig, heerlijk geurend Kerstrecept (meer herfst/winterrecept, vind ik, niet alleen Kerst) https://nl.pinterest.com/pin/143552306879649322/
---

Er mochten indertijd alleen medicijnen die binnen de richtlijnen vielen voorgeschreven worden. Aan apothekers werd zelfs gevraagd melding te doen als iets buiten die richtlijnen werd voorgeschreven, hoe goed het ook was. De arts die dat deed kreeg een gigantische boete. Dit laat weer zien dat het niet ging om gezondheid maar om macht en geld.  
Vlaamse arts: "Uit meerdere studies blijkt dat Ivermectine en Hydroxychloroquine werkzaam zijn tegen covid-19. Dan vraag je je toch af hoeveel levens gered hadden kunnen worden indien artsen dit mochten voorschrijven zonder als misdadiger beschouwd te worden. Wie zijn de echte misdadigers?

Alle aanklachten zijn ingetrokken tegen een veroordeeld Canadees familiepizzabedrijf (het gaat om 2 families) omdat de eigenaar besloot dat iedereen, inclusief niet-gevaccineerde mensen, eten geserveerd moest krijgen tijdens de dagen van het paspoortsysteem in de coronatijd. Deze man verloor veel meer dan zijn bedrijf, maar niet zijn waardigheid! Ze hebben geprobeerd me te breken, financieel, mentaal en spiritueel. Hij zegt dat hij hoopt dat iedereen in de toekomst geen mensen zal discrimineren en dezelfde beslissing zal nemen. 
---
We hadden gisteren een gekke en volle dag waarin ook onze mevrouw opeens zoek was. Het verschilt per dag, maar gisteren was ze erg in de war. "Ik heb je toch gezegd dat ik opgehaald zou worden? Nee, we hadden hier tevergeefs gewacht op de casemanager (weer zo'n vreselijke benaming) die voor een gesprek over dagbesteding zou komen. Je wilde dat ik erbij was. Ze was hier twee keer voor aan de deur geweest en de tweede keer 
wist ze niet meer dat ze even daarvoor hetzelfde had gevraagd. Misschien zou je er gaan kijken, dat heb je opgeschreven, neee, ik heb het fout opgeschreven, als ik ergens heen moet gaan bellen ze wel.
Ik zei ik dat ik zo terug zou zijn. Even boodschappen voor haar gedaan en daarna zouden we gaan wandelen, maar weg was ze ... Na een paar uur was ze gelukkig terug, maar u kunt zich voorstellen hoe die uren waren. Ze had inderdaad toch de plek van de dagbesteding bekeken en was helemaal enthousiast. Ik kon er geen woord tussen krijgen zei de casemanager. :-)
Ze vond het zo erg voor ons, maar ik benadrukte alleen maar hoe blij we waren dat ze weer terug was.
Er zullen nog veel van dit soort dingen voorvallen, dat kan niet anders. Als het maar goed afloopt steeds. Ze wilde laatst opeens dat ik eitjes en braadboter kocht. "Nee, je bakt nu niet meer. Waarom niet? Omdat het verschillende keren blauw zag door wat je had laten aanbranden (vissticks, die deed ze vaak op de boterham). Daar weet ik niets van." Als je zin hebt in een eitje maak ik dat voor je. Laatst had ik een omeletje met bosuitjes voor op de avondboterham gemaakt en wat geniet ze van zoiets.

Pizza, ik ben er gek op. Zoveel lekkere gehad in mijn leven, maar de allerlekkerste was in Rome, op straat, voor een habbekrats, die een ontzettend lieve ober serveerde.
Ik zal hem nooit vergeten. Ik bedoel nu de pizza, maar ook de ober. Ik onthoud elk warm mens die mijn pad kruist.
SalvatoreMonetti