maandag 13 november 2023

Paradijs

Het was mijn vermaandag. Ik hoefde niet te koken, alleen vinaigrette voor de sla gemaakt. We hadden pizza (the good baker) met een bodem waar spinazie in zat en erop broccoli, met o.a. champignons, heel lekker. We delen pizza altijd.
Onze mevrouw had 2 toetjes gespaard van haar bezorgmaaltijden als cadeautje voor ons. Die hadden we als toetje. Half om half in een schaaltje gedaan. Aardbeienvla met chocoladevla.


Ter ere van de feestelijke dag keken we naar een documentaire "The biggest little farm",over een stel dat een hond had van een vrouw die er 200 had en daarna in een klein hok van een asiel kwam. De meeste andere honden zijn gedood. Zij hebben deze hond gered. Er was een probleem, hij begon met blaffen als ze weggingen (verlatingsangst denk ik) en hield pas op als ze weer terug waren. De buren hadden er veel last van. Ze hadden de hond beloofd hem nooit weg te doen, dus ... Ze hadden altijd een vage droom van een boerderij in evenwicht met de natuur. Dit was de duw die ze nodig hadden om met een nieuwe fase van hun leven te beginnen. Ongelofelijk wat er dan allemaal gebeurt. Ze maken er iets enorms van, op vele hectares grond. Ik dacht steeds oh, dit wordt veel te groot en te veel, maar met vrijwilligers van over de hele wereld redden ze het!
Alles is in harmonie met elkaar. Toen ze er kwamen was de grond uitgeput door intensieve landbouw en dat was nog maar een probleem. Na een paar jaar is het gezond en zo florerend dat zelfs dieren die door gif en door de eenzijdigheid van gewassen waren verdwenen terugkwamen, het werd een paradijs ...
Er gebeuren ook grote rampen, maar alles herstelde zich want het is er nu gezond.
Ik moest denken aan alle gif die mensen op verschillende manieren binnen krijgen zodat de oorspronkelijke basis verdwijnt, het is precies hetzelfde. 
Deze documentaire is tot de 16e beschikbaar bij Netflix dus we konden ook niet wachten.
We zijn er nog niet helemaal mee klaar dus misschien komt er nog een naschrift.

Castagnari53

ikon