woensdag 22 november 2023

Stemmen

Vandaag is het stemdag. Een paar dagen geleden wist 70% nog niet waar ze op zouden gaan stemmen. Denk dat zoiets nooit eerder is voorgekomen. Ik heb stemmen ook nog nooit moeilijk gevonden, nu wel! Wie kwam er de afgelopen jaren (het liefst krachtig) op voor een menselijke behandeling? Ik zou willen dat de Vierde Golf een politieke partij was. Daarin komt alles samen wat ik belangrijk vind, maar ja, het is geen politieke partij. Het is wel een ontzettend belangrijke groep intelligente mensen, die net zoals het Artsencollectief voor openheid en vrijheid zijn en voor eerlijke kennisoverdracht, waardoor er weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden.
Ik hoorde net de co voorzitter van de Joods-Islamitische organisatie, waar Joden en moslims met elkaar in gesprek gaan. Toen het over het huidige conflict ging vroeg de interviewer als het zo gepolariseerd is, hoe gaan jullie het gesprek aan? Ze zei, dan zeg ik:
"Zullen we hier naast elkaar staan en vanuit onszelf praten? Een debat wil je winnen, een gesprek wil je voeren."

Je zou toch zeggen dat nu alle aandringers schaamtevol hun ongelijk gaan toegeven en excuses maken aan allen die getroffen zijn door het experiment. Er was een persconferentie bij de Europese Unie n.a.v. de vraag van Europarlementariƫrs aan de EMA, die zich ook niet eerder uitsprak en ook daar zijn allerlei belangen denk ik zo, dubieus, over de problemen met de prik. De EMA schreef een brief. "De prikken zijn alleen toegelaten om individueel gegeven te worden, na onderzoek van een arts. De prikken waren niet bedoeld om besmettingen tegen te gaan".
https://x.com/SchoofsLiliane/status/1727140192539349051?s=20"

Als kop in de krant:
Mensen die coronaregels het beste naleefden, hebben nu slechtste mentale gezondheid"
Het is logisch, als je zo gemakkelijk bang gemaakt kan worden en je je helemaal richt op wat mag en niet mag en je eigenlijk 'verdwijnt', dat het heel moeilijk is om daarna je eigen koers te varen. Lukt dat, uiteindelijk, of blijf je in de ban? Het voelt misschien onveilig om het los te laten. Er gaat nog zoveel komen wat verbonden is aan regels, het zal mensen steeds afhankelijker maken. Ik blijf hopen op een ommekeer.
Toepasselijke plaatsnaam.
BANGOR - Mensen die zich aan de coronaregels hielden, hebben een slechtere mentale gezondheid dan mensen die dat minder goed of zelfs niet deden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bangor in Wales. De pandemie bleek bij velen blijvende impact te hebben. 
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1354175763/mensen-die-coronaregels-het-beste-naleefden-hebben-nu-slechtste-mentale-gezondheid

Succes met stemmen!