zondag 26 november 2023

Voorbeeld en cartoon

Dit hadden we als lunch, daar had ik zo'n zin in. Havermout met geprakte banaan en kaneel erdoor en bosvruchtencompote van vruchten uit de diepvries erop. Een klein scheutje Ahornsiroop erdoor. Kleine, voorzichtige hapjes want het was heet, mmm.


Kijk, hoe mooi. In de natuur wordt intensief samengewerkt, gedanst zelfs, wat kunnen mensen daar een voorbeeld aan nemen. Niemand wordt buitengesloten, het is een geheel. Wij vormen ook een geheel, maar er worden wel mensen buitengesloten. Door de ene groep, door de andere, of door weer een andere. De dans is het mooist als iedereen meedanst.  
https://x.com/buitengebieden/status/1728401469488148656?s=20

Ik zag een foto van Frankrijk, vorige eeuw, mooi, vredig. En nu, agressie, rellen (en natuurlijk is er nog moois) in grote steden. Een grotere tegenstelling is niet denkbaar. Een wereld die steeds meer en zelfs letterlijk in brand staat. Je ziet er uiteraard nauwelijks iets over want dat is bij zoveel het geval, maar op veel plekken in de wereld zijn brandende rellen! Ik zou niet weten hoe dat proces gekeerd kan worden, we kunnen niet terug in de tijd. Trouwens, als je er niets over hoort kan je doen of het niet bestaat. Zoals bij veel thema's het geval is. Ik verbaas me hier zo over. Net zoals dat weldenkende mensen slikken wat ze voorgeschreven krijgen zonder de bijsluiter goed te lezen en zich laten prikken zonder zich goed te informeren. Nog steeds!!! Ik weet niet hoeveel mensen het nu nog hebben laten doen, wel veel minder, maar hoeveel nog wel? Elke prik is er een te veel. Zeker nu kan ieder mens weten wat erin zit. Met medicijnen kan het al decennialang.
De mensen die wel van alles op de hoogte zijn en het zelfs zover hebben laten komen ...
Arts Dick Bijl heeft een nieuw boek geschreven, waarin hij mensen die verantwoordelijk zijn ook bij naam noemt. Hij is boos! Boos om hoe alles gegaan is, boos dat mensen die er totaal geen verstand van hadden wel bepaalden wat er gebeurde.
Dick Bijl is arts-epidemioloog, medicijn-expert, voormalig president International Society of Drug Bulletins. 'De meeste medicijnen werken niet en helpen patiƫnten niet.'
We hebben het over een doorgewinterde expert die dit zegt.
Een van de mensen voor wie ik zoveel bewondering heb. Wat heeft die man zijn nek uitgestoken en wat is hij rechtop blijven staan. Zijn overtuiging was en is ondersteunend in de krankzinnige tijd waarin we leven, waar mensen het antwoord buiten zichzelf zoeken en jammergenoeg vaak krijgen. Die afhankelijkheid doet pijn. Vertrouw op uzelf! En daarna eventueel op de mensen die werkelijk om u geven, zonder enig eigenbelang.
Zijn website: https://hetpillenprobleem.nl/
Alles wat ik ook schrijf, maar uiteraard grondig onderbouwd en vele malen sterker. Kijkt u vooral ook bij "medisch'. Op alfabetische volgorde is er veel informatie te lezen en te zien.
Een paar andere boektitels van hem zijn: Het pillenprobleem, Antidepressiva en depressie en Pandemische chaos.
---
Tja, te laat!
Ik maakte groentelasagne van een enorme aubergine (zat in het groente/fruit pakket), die ik tegenwoordig in de koekenpan bak in plaats van in de oven. Rauwe aubergine is giftig! Het moet dus goed gaar zijn. Ik maakte een laag gestoofde prei en ertussen en erop tomatensaus van gebakken uien, veel knoflook, een blik tomaten, stukjes verse peper en Siennakruiden. Ik deed er ook nog een handje sojabrokjes doorheen. Bovenop de lasagne een beetje edelgist. 
Warm en geurig, heerlijk. Het rook hier Italiaans. 
En toen was het op, zonder foto.

Ik kreeg dit net toegestuurd, heel toepasselijk bij het pillengedoe. Ik schreef terug: "Levensgevaarlijk, het idee, iets natuurlijks ...".
Ik herinner me goed dat mijn moeder heel ernstig ziek was en dat ze uiteindelijk prednison voorgeschreven kreeg en wat was ik daarvan onder de indruk. Het werd indertijd alleen maar in noodgevallen gegeven. Het is allemaal verschoven.