vrijdag 17 november 2023

Aanrader en aanbod

Vanmorgen was het dampig, de zon op de kou, het was prachtig en lekker fris. Geen foto van genomen, gisteren wel.


"Waarom gaat de verkiezingscampagne niet om de zorg"?
Dit is de 'titel' van een erg goed gesprek bij de Nieuwe Wereld met prof. dr. Armand Girbes, hoogleraar intensive care-geneeskunde en klinisch farmacoloog. Mijn vertrouwen in artsen is zeer laag (er zijn mooie uitzonderingen!!), door ervaringen en door de afgelopen jaren, maar er bestaan Goddank fantastische artsen, deskundig en empatisch. "Het moet allemaal efficiënt maar als ik iets niet ben ik het efficiënt", zegt Armand Girbes. Wat een verademing om dit te horen. Vervolgens hoor je hoe hij met patiënten omgaat. Het draait om vertrouwen zegt hij ook, zonder vertrouwen kan je iemand niet behandelen.  
Het gesprek gaat verder over over doorgeslagen specialisatie in de zorg, het probleem van managers en efficiëntie-denken, wat ik al even noemde, de onvermijdelijkheid van de dood, een terugblik op corona, en meer.
Het kan zijn dat de video verder gaat waar ik ben gestopt, dan moet u hem even terugzetten. Ook al heb ik het nog niet afgezien (ik bedoel gehoord want ik luister ernaar als naar een podcast) ik plaats het met alle vertrouwen. Zo'n fijne arts.
https://www.youtube.com/watch?v=IGT2aXYaK6E&t=1203s

---
Congreslid in Californië: 
Mijn amendement om de mandaten voor mondkapjes voor peuters te verbieden is zojuist door het Huis aangenomen. Het congreslid dat zich ertegen uitsprak, beweerde dat het maskeren van kinderen ‘op bewijs gebaseerd’ was, dus vroeg ik om het bewijs". Ze zegt: "Ik heb geen enkel bewijs, maar laten we deze kwestie niet politiseren." 
Ze liet het amendement zonder geregistreerde stemming aannemen. Ik zag dat iemand schreef dat er mensen zijn die het er niet meer over willen hebben maar dat ouders van peuters overal ter wereld ongelooflijk dankbaar zijn voor voor de vasthoudendheid in deze kwestie. Gelukkig bestond dit hier niet, het is ook misdadig om kleine kinderen zo'n ding voor te binden. Qua gezondheid en uit sociaal oogpunt. Hier is al genoeg over geschreven en ook dat die dingen, zeker bij peuters niet helpen. En toch doen! Gelukkig is het nu verboden. 

Ik zag twee vreselijke dingen; Dansen met Jansen was geen OMT advies zoals HdJ deed geloven, nee, een kapotte koelkast met prikken in Nieuwegein leidde tot het besluit om jongeren ermee in te enten zodat ze een vrijbrief hadden om te gaan stappen.
Wat het nog erger maakt is dat de gezondheidsraad had geadviseerd geen Janssenprikken aan jongeren te geven vanwege ernstige bijwerkingen. De ggd directeur heeft toen gevraagd of de leeftijdsgrens opgerekt kon worden want de prikkerij in de Jaarbeurs waar een vrolijk feest van was gemaakt was zo succevol (geld, geld, geld) ... Het werd binnen heel korte tijd toegestaan. 
Kunt u het nog aan, al die onthullingen? Je weet dat jongeren het niet moeten nemen maar zorgt dat ze het toch krijgen. Is dat niet strafbaar?? Maar ja, dit heb ik me al honderd keer afgevraagd.  
Het tweede is dat ik een muis zag na de booster ... Het ziet er erg naar uit. Ik doe daarom de foto die ik zag hier niet bij. Als het dit met muizen doet, wat doet het met mensen? Ik weet niet hoeveel muizen er op deze manier op reageren, misschien is het een uitzondering, maar dan nog, het kan dus gebeuren.
Ik blijf dierproeven ook verschrikkelijk vinden. Is een muis zoveel minder waard dan een mens? 

En dan ook nog dit, wat me zo ontzettend logisch lijkt en hoe beschamend dat er niet constant intensieve aandacht voor is en nog erger, of nou nee, even erg dat ze er niet allang mee gestopt zijn (nooit aan hadden moeten beginnen)!
Herman Steigstra: "Oversterfte stijgt verder door! Vorige week al een explosieve stijging, afgelopen week een verdere stijging van met name de 80+. Een grotere stijging dan na de vaccinatieronde een jaar geleden, ondanks minder vaccinaties nu."
En wat zei HdJ in 2021??? Niet meer dan één prik nemen!!!! "De bijwerkingen nemen toe naarmate je meer prikken hebt gehad. Je doet het niet voor de lol." Hij zei het echt en toch ...
https://x.com/JVDissident/status/1725469971503796566?s=20

En tot slot wat betreft dit belangrijke onderwerp "Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) in de VS roept op om alle  COVID-19 vaccins en boosters van de markt te halen vanwege te grote risico's":
https://x.com/P_McCulloughMD/status/1725168843977351643?s=20---
---

En dan nog iets heel anders.
Creatief schrijven
Ik bied 11 interessante boeken uit 1971 over creatief schrijven aan, voor als je bijvoorbeeld een boek voor volwassenen of kinderen wil schrijven. De adviesraad bestond o.a. uit Godfried Bomans en Leonard de Vries. Ze zijn van mijn moeder geweest en ik heb ze altijd gekoesterd, maar soms moet je afscheid van iets nemen. 

Hier de boeken, grijs en oranje: