donderdag 13 oktober 2022

Daar gaan we weer, een tip voor een hoge bloeddruk en een oefening

We kunnen het nauwelijks aanzien, weer hetzelfde.
Weer wordt er gedaan of er iets verschrikkelijks aan de hand is en alles wordt weer gewoon opgedreund in het nieuws. 
En we zagen de eerste mensen met mondkapjes alweer in de auto zitten.
Gelooft u me, ik houd me hier in, maar dat is lastig, 
Niet nadenken over de zinvolheid van wat je doet, komt het door de mondkapjes of door een stof je in de prik? i 

Ik heb het vaak over medicijnen, maar er zijn heel veel artsen die op een andere manier met patiƫnten omgaan. Zo zag ik net twee artsen (cardiologen?) die zeiden dat als je geen medicijnen wil gebruiken voor een hoge bloeddruk of ze niet kunt betalen probeer dan elke dag een glas bietensap te drinken en neem 3 eetlepels lijnzaad. Hier altijd maar mee beginnen lijkt me, of iets anders natuurlijks.
De laatste zin die de artsen spraken was: Neem zelf verantwoordelijkheid.

Zo zag ik iemand van een instituut voor neurologie dat de allerbeste oefening die er bestaat om op oudere leeftijd je balans te bewaren is om op een been te gaan staan. Om de beurt, links, rechts. Per been uiteindelijk 20 seconden. Ga het zo proberen.
(Later: Henk kon het goed, ik niet zo. Oefenen!)

Ik heb een nieuw woord geleerd, enttabuisieren=taboe doorbreken en dit sloeg op de bijwerkingen van de prikken (Impfnebenwirkungen enttabuisieren). Deze podcast uit een serie was in mei. Duitse ervaringen hierover zijn nu volop te vinden bij youtube. Of het onderwerp helemaal tabufrei is weet ik niet, maar in ieder geval veel meer dan in Nederland.