zaterdag 8 oktober 2022

Eed en brood bakken op ...

De Duitse regering gaat 800 miljoen mondmaskers verbranden, omdat ze over de datum zijn. Het wordt thermos gerecycled dus er kan vervolgens nog iets anders mee gedaan worden. Gelukkig voor de natuur. want zoals bekend zitten veel maskers vol met giftige substanties, zoals formaldehyde en fluorkoolstoffen. Eind vorig jaar werd een studie gepubliceerd in Nature met de gigantische gevolgen voor de natuur, door de mondmaskers. Het duurt honderden jaren om de maskers af te breken wilde dieren kunnen erin verstrikken, stranden kunnen worden vervuild, riolen kunnen verstopt raken en de voedselketen kan worden vervuild. 

Ik ben zo blij dat meer en meer artsen zich over de hele wereld uitspreken. Dit filmpje gaat vooral over de eed van Hippocrates die afgelegd is. Die eed die vooraf gaat aan het arts kunnen worden. "Serious Adverse Events & Side Effects: Silence is inexcusable" 
Ernstige bijwerkingen: stilte is onvergeeflijk". https://www.youtube.com/watch?v=rnPpCnBcrDM

De eed: "Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen." Deze is uit 2003. Ik las ook de oorspronkelijke, 

Als je erover nadenkt wordt er veel geschonden. Dat artsen dit nog uit durven spreken. Gelukkig zijn er nog integere en empathische artsen. En artsen die openstaan voor andere manieren van genezen, die luisteren naar verschillende meningen en verlangens van patiënten, en artsen zonder belangen! Vooral dat laatste is steeds zeldzamer. Ik denk ook dat het moeilijk is niet te bezwijken als er een grote druk op je wordt gelegd. 

De arts, cardioloog die ik twee keer eerder noemde, Dr. Aseem Malhotra,  hield op 27 september een persconferentie van ruim 2 1/2 uur.
https://www.youtube.com/watch?v=ojPT9TWBikU

In Duitsland zijn de eerste processen begonnen vanwege ernstige prikbijwerkingen. Heel gezonde jongens die afschuwelijke verschijnselen hebben na het prikken. Van een bruisend leven naar een leven als wrak. Ze werken hard aan de revalidatie. De processen zullen heel veel energie kosten. Ook dat nog. Niet anders verwacht, maar heel verdrietig. Ze zijn daar wel een stap verder als hier.
Er is in Duitsland veel meer te zien wat betreft ernstige bijwerkingen. Veel mensen voelen zich in de steek gelaten. Soms gaat het zover dat iemand een antidepressiva krijgt. Er gebeuren al vreselijke dingen met je lichaam en vervolgens neemt wie het veroorzaakt heeft geen verantwoordelijkheid. Gelukkig zijn er ook artsen die mensen met hun klachten serieus nemen en laat bloedonderzoek meestal duidelijk zien wat er aan de hand is.

En dan iets heel anders en heel wat leuks vind ik. In geval van nood kunt u brood bakken op 7 waxinelichtjes. We weten niet wat het leven nog allemaal in petto heeft, maar stel er is geen stroom of u moet energie besparen, en wie niet op het moment, dan is dit een geweldige mogelijkheid. Deze vrouw doet een taartvorm met het brooddeeg erin, in een gietijzeren pan. Onder de taartvorm legt ze iets zodat het iets hoger staat en de lucht kan circuleren. De gietijzeren pan zet ze op een ovenrooster. De gietijzeren pan die wij hadden heb ik weggegeven. Ik heb wel een heel kleintje en als ik dat nou op een theelichtje zet? Ik heb ook een grote roestvrij stalen pan. Volgens Henk is het roestvrij staal, volgens mij is het iets anders, het is dunner. 
https://www.youtube.com/watch?v=EhLemIZwVuM
Ik ga ermee aan de slag, ben helemaal enthousiast.

Ik bak nu steeds brood in de crockpot, ideaal. Geen omkijken naar en geen afwas.
Laatst zag u een foto van het brood dat ik erin gebakken had, dit gaat eraan vooraf. De knop van de deksel was eraf gegaan, na lang losgezeten te hebben. Henk heeft een er mooie nieuwe knop op gezet die hij nog had, afkomstig van een kastje. Nooit zo'n stevige gehad!