zondag 30 oktober 2022

In de steek gelaten

Mensen storten onmiddellijk hun hart uit, ook als ik ze bijna niet ken. Ik ben er blij mee. Ik hoor veel verdrietigs en regelmatig ook schokkende ervaringen. Zoals eergisteren van een mevrouw. Het ging twee weken geleden niet goed met haar man, ze maakte zich grote zorgen. Hij voelde zich erg beroerd. Huisarts gebeld. Kwam niet. Het ging steeds slechter, hij droogde uit, ze zag het aan zijn lippen. Huisarts kwam niet. De huisarts is nog nooit bij hun thuis geweest en zij gaat nooit naar de praktijk, dat zegt al veel. Na 4x bellen kwam de huisarts eergisteren. Ondanks alles wat er aan de hand was, waaronder een opgezette buik, maakte ze zich geen zorgen. Geef hem vanavond maar drie glazen water zei ze. Het ging alsmaar slechter met haar man.
Bloeddruk 40, hartslag 175, alles in de war. Ze kon hem niet meer verstaan, hij brabbelde. Ambulance, ziekenhuis. Net op het nippertje zeiden ze. Een schadelijke bacterie die de inwendige organen (hart weet ik niet, wel nieren en lever) had aangetast. Hij heeft inmiddels 6 zakken vocht gekregen en is weer aanspreekbaar. Ik hoop dat het goed komt.

En dan maar weer eens een paar berichten die de ernst laten zien van de wereld waarin we leven. Laat ik zeggen dit land waarin we leven want het verschilt sterk per land hoe met prikschade en oversterfte wordt omgegaan. 

Een specialist postmortale zorg die zich uit durft te spreken, zegt dat hij in gesprek gaat met een bekende patholoog om te zien of het juridisch mogelijk is(???) met toestemming van de familie bloed- en weefselonderzoek te doen en die meldt dat er sinds begin 2020 een sterftestijging is van 259%!!! Hij beschrijft nauwkeurig wat er met de personen gebeurt na overlijden. Te naar om hier op te schrijven. Ze zijn in ieder geval na 2 dagen onherkenbaar geworden.

'Het aantal ambulanceritten is absurd sterk toegenomen' staat in de Volkrant, die door sommige mensen vaccinatiekrant wordt genoemd. 
Op een gegeven moment zal elke krant, zal elk mens zien wat er aan de hand is
In de Volkskrant staat ook: " Elke week overlijden er honderden Nederlanders meer dan normaal, en niemand weet waarom.
Nog altijd snappen onderzoekers niet waarom er al haast een halfjaar meer Nederlanders doodgaan dan normaal. Alleen met data van het RIVM en de GGD’s kan een antwoord worden gevonden, maar die houden de deur uit privacyredenen dicht." Aldus de Volkskrant.
Het is lachwekkend, die privacy, het is vaak niet zo belangrijk en nu het een voorwaarde voor onderzoek is, is het opeens te belangrijk om informatie vrij te geven. Misdaad nummer zoveel. 
Iedereen die hier mee te maken heeft vindt de waarheid belangrijker dan privacy. Het idee dat ik niet zou weten waar mijn moeder of zoon aan zou zijn overleden. Het plotselinge overlijden op zich is al erg genoeg.
Een vrouw schreef over haar man die plotseling overleed. Haar vriendin kwam haar troosten en vervolgens kreeg zij een hartstilstand.

En wat zo tekenend is voor hoe het ging en gaat, een mailuitwisseling van 29 november 2020, om toen over half drie en dertien seconden, met vws. Je kan niet zien wie de schrijver is, HdJ? Het stukje dat ik kan lezen bestaat uit een paar regels. Er moeten meer experts komen staat er, er circuleren 2 elkaar deels overlappende lijsten. Dan staan er twee weggelakte namen waarover gezegd wordt dat dit mensen zijn "die een goede rol spelen, die niet per se aan onze leiband lopen maar wel pro vaccinatie zijn". Tot slot staat er dat er een artikel in de Volkskrant stond, "waarover met ons geen overeenstemming is geweest maar wat een mooi artikel was". Die leiband ...  en wat ik steeds schreef, er is geen vrijheid in schrijven, al is er blijkbaar een keer geen toestemming gevraagd. Als het een artikel was geweest dat tegen de door de overheid bepaalde gedachte was, zou het niet geplaatst zijn, maar ook niet geschreven. Niet in de gewone media.

Er komt steeds meer naar boven, bijvoorbeeld welke (manipulerende) woorden moesten worden gebruikt om mensen mee te krijgen. Iemand die diepgravend onderzoek doet had WOB documenten aangevraagd. Eindelijk heeft hij ze ontvangen. Driekwart is weggelakt.  

Nu komt er een heel lange zin:
Of het nu om huisartsen gaat, en er zullen vast nog goede zijn ergens, maar keer op keer hoor ik dit soort verhalen (onze eigen ervaringen komen ooit ook nog wel eens aan bod), om opgedrongen prikken en vervolgens zeggen als mensen er grote schade van ondervinden, het was je eigen keuze om je te laten prikken, nergens over willen praten en last but not least data geheimhouden zodat er geen onderzoek gedaan kan worden, in iedere situatie gaat het om in de steek gelaten worden.