zondag 2 oktober 2022

Saamhorigheid en eerste gerecht van gekregen groente

Ik schreef laatst dat ik hoor hoe mensen zich gesteund weten door mijn berichten en hoe heerlijk is dat! Dat is naast alles wat er gebeurt en zo wezenlijk is en ik niet mag en kan zwijgen, het belangrijkst.
U bent niet alleen, we zijn samen en we zijn met veel! Ik wil u informeren en naast u staan. Niet alleen wat dit betreft. De wereld is zo veranderd.  
Soms denk ik terug aan het verleden als kind (hoe voelde u zich als schattig klein kindje?), hoe de wereld toen was en de lange tijd dat ik in Utrecht woonde, hoe de wereld om me heen was, dichtbij en verder weg. Op persoonlijk gebied heb ik toen heel veel meegemaakt, maar zeker de eerste periode voelde de wereld om me heen veilig.


Alexas foto's


En nu nog even naar de ontmoeting van laatst en het prachtige groentepakket. Ik vind dezelfde taal spreken in een contact onmiddellijk verbindend. Misschien is het andersom want het is eigenlijk een bevestiging van de verbinding die er al is want anders spreek je diezelfde taal niet. Je hoeft niets uit te leggen. Dit strekt veel verder dan de situatie waarin we ons nu bevinden en ik word er heel warm van. 
Wat heb ik met de groentes gedaan? Als eerste maakte ik met de rucola een stamppot, met een gebakken uitje, knoflook, veel Italiaanse kruiden, die ook in het kratje zaten, en gedroogde tomaatjes. Ik had nog een klein beetje geraspte kaas wat ik erdoor deed (zeker niet noodzakelijk). Het was verrukkelijk.


Morgen een ander gerecht met de groentes.