zondag 9 oktober 2022

Duitsland

Goedemorgen. Na heerlijk samen naar een wekelijkse detective te hebben gekeken verder voor een  groot deel van de zaterdagavond bezig geweest met Duitsland en ik ben onder de indruk van alle verhalen over prikschade die ik gelezen, en de aangedanen (bestaat dit woord wel? Voor mij wel) die ik gezien heb. Onder de indruk is zwak uitgedrukt, het dekt de lading niet. Ik had net gelezen door welk bedrijf mensen vaak beschadigd zijn. En toen las ik dit artikel in de Andere Krant en werd veel duidelijk. Hoe zal het over een jaar zijn, over twee, drie ... 
https://deanderekrant.nl/nieuws/dubieuze-rol-duitsland-in-vaccinatiecampagne-onderschat-2022-10-07
Hier alleen maar berichten van een jaar geleden en ik vond op you tube verder niets. Er is overal censuur, maar hier dus meer dan in Duitsland. Hetzelfde bedrijf maar per land andere afspraken?

Gisteren schreef ik over de mondkapjes verbranding. 
Dr.Ir Carla Peeters: "Wanneer een mondkapje gedragen wordt probeert het lichaam continu het lichaam in balans te brengen. Dat lukt niet omdat het mondkapje niet wordt afgedaan. Uiteindelijk met orgaanschade  tot gevolg en het disfunctioneren van mitochondrien door O2 tekort”
Die paar keer dat ik een mondkapje op had kreeg ik het al benauwd en ik had meteen diepe zuchten nadat ik hem afdeed. Een natuurlijke reactie van mijn lichaam waarin vaak al te weinig zuurstof is en ik heb die zuchten dus op zich al verschillende keren per dag. Je lichaam regelt veel, als het niet tegengewerkt wordt. Ik voel vanuit mijn tenen hoe ongezond een mondkapje is. Je hoeft meestal niet voor iets gestudeerd te hebben om te weten of iets goed of niet goed is. Dit oergevoel is soms weggezakt bij mensen omdat ze meer vanuit hun hoofd leven dan vanuit hun intuïtie. Toch zie je als er plotseling iets ernstigs gebeurd dat mensen wel vaak intuïtief reageren. Dan kan je ook niet nadenken maar doe je wat goed is.

Nu lekker ontbeten. Het ruikt hier nog naar warme broodjes, koffie, sinaasappelsap.
Even een paar jaar terug in de tijd. We keken in drie keer naar deze documentaire, gemaakt door een ongeruste inwoner van dit land, een ondernemer.. Een fijn mens, die ook nog eens in een gezellig huis naar mijn hart woont. Ik ben dol op '30er jaren en eerder huizen'. Het was allemaal nog maar 7 maanden aan de gang. Prikken* waren er nog niet. Nu is het ruim twee jaar later en is er veel meer duidelijkheid. Wat een vooruitziende blik, bijvoorbeeld wat polarisatie betreft en inzicht in structuren. Naast de inhoudelijke kant vind ik de documentaire ook mooi weergegeven. Ik kan hem van harte aanbevelen. We zijn nu verder, maar ook helemaal niet. Verder in de tijd en in het proces maar niet in openheid. 

*Ik las dat de reclame voor de prikken net zo moest irriteren als de reclame voor een wasmiddel. Nou ja...

Ik heb laatst iets verkeerd opgeschreven. Ik schreef dat de stamppot met palmkool was, fout, dat was rucola. Ik zal het zo veranderen. De palmkool zat door macaroni, met courgette, veel kruiden en haverroom en dat was zooo lekker!We hebben gisteren weer regelmatig naar  zender 192 tv (kpn, kanaal 113, nostalgische muziek) gekeken en geluisterd en er was vooral veel 60er jaren muziek. We hebben genoten!

Inmiddels gewandeld. Op zondag doen we dat na het ontbijt in plaats van ervoor zoals op de andere dagen. Wat een lekker najaarweer is het. We zagen het licht van de zon op de steeds meer kleurende bomen. Ik wens u een heel fijne zondag!