zondag 16 oktober 2022

Beestjes, ontslag en regen

Waarom zijn veel mensen zo bang voor virussen, voor beestjes? Ze zijn er altijd en overal geweest. Zonder beestjes overleven we niet eens. Het ene virus is het andere niet en ik weet uit ervaring wat een invloed bepaalde virussen op je leven kunnen hebben. Onvergelijkbaar met het coronavirus van nu. Er zijn zoveel ziektes en aandoeningen waar nauwelijks aandacht voor is maar dit ... alles moet ervoor wijken. Heel veel mensen dragen virussen bij zich waar ze niets van merken, maar het beschermt ze wel. Hoe meer kinderen opgroeien met 'beestjes' des te meer weerstand ze hebben. Vroeger spraken artsen die ik kende ook zo, maar nu mag het er allemaal niet zijn (in zijn algemeenheid, niet iedereen denkt zo) en dat is jammer. Jammer voor de gezondheid en jammer voor een natuurlijke wereld die is veranderd in een chemische wereld.

Ik las in de Andere Krant dat een medewerker van het Erasmus MC in Rotterdam ontslagen is (in juni al). Hij toonde aan dat de pcr test niet alleen positief aanslaat op stukjes SARS-CoV-2, maar ook op de aanwezigheid van andere virussen, bacteriĆ«n en menselijk DNA. Het werd niet gepubliceerd en hij moest weg.  Marion Koopmans van hetzelfde Erasmus MC vertelde overigens iets wat hier op leek, namelijk dat bij zo'n test iemand een stukje RNA bij zich kan dragen maanden oud zijn. Dat mocht wel gezegd worden, maar er gebeurde niets mee.
Ook hier hadden wij gevoelsmatige grote weerstand tegen en hebben het nooit gedaan. Maar hoe om wordt gegaan met zoiets past in het grote, rare verhaal. Het RIVM erkende trouwens dat grootschalig testen bij mensen met milde klachten zinloos is omdat het zorgt voor veel valse positieve testen. Ook weer hetzelfde. Toch bleef (blijft?) het doorgaan.

De medewreker van Erasmus zegt "Mijn situatie is symptomatisch voor de eenzijdige wijze waarop corona wordt benaderd. Een open debat is niet mogelijk. Men wil je wetenschappelijk en persoonlijk kapot maken". Ik ken deze man niet, maar ditzelfde is met veel wetenschappers gebeurd. Het is voorspelbaar maar niet minder erg. Ik weet niet meer welke woorden ik kan gebruiken. Eigenlijk dekt niets de lading. Ik hoop dat hij ergens terecht komt waar hij gewaardeerd wordt als mens en in zijn werk.

Het is zacht weer, genoten van onze voor-het-ontbijt-wandeling. Toen we zouden vertrekken begon het te regenen. Teruggerend voor paraplu's. Natuurlijk werd het toen droog. Vaak zo, als we met een paraplu op stap gaan.


sasint