zaterdag 15 oktober 2022

Een fantastisch initiatief!

Goedemorgen, heeft u misschien een mooie droom gehad, afgelopen nacht?
Ik mis de tijd dat ik vast sliep, vol dromen zat en 's morgens meteen naar mijn moeder huppelde en ze allemaal aan haar vertelde. Zo veranderen dingen in het leven en er verandert veel.
Met sommige dingen ben ik blij dat ze veranderd zijn (er is meer rust!), andere minder en het een is dan weer eenvoudiger te accepteren dan het ander. Acceptatie blijft voor mij een sleutelwoord. Zonder dat is er een constante strijd, vermoeiend en onwinbaar, al is dat misschien geen goed Nederlands.

Goddank gebeuren er in de verscheurde wereld ook de meest prachtige dingen. Ik las over de oprichting van holistische herstel centra. Holistische geneeswijze is een totaal pakket, niet alleen de plek war je last van hebt. Bij de oorzaak terechtkomen zorgt voor een veel diepere genezing.  Alles afgestemd op degene die hulp vraagt. De ene mens heeft dit nodig en de ander dat. Geen standaardbehandelingen of -medicijnen. Elk mens behoeft iets anders en als daar oog voor is en als daar mogelijkheden voor zijn ... In een volgend leven ga ik ook zo'n centrum opzetten. Een zeer eenvoudige versie hiervan heeft altijd in mijn hoofd gezeten en daarom verhuisden we naar Duitsland, maar ja.
In korte tijd zijn in Nederland 45 holistische herstelcentra opgezet en er zijn plannen voor meer. Initiatiefnemer fysiotherapeut Annemarijn Oosterwelder wil hiermee plekken creƫren waar iedereen altijd terecht kan voor goede zorg. De coronatijd waarin ongevaccineerden werden uitgesloten en oude en zieke mensen soms moederziel alleen stierven, was voor haar het voorbeeld van hoe het niet moet. Soms heeft de afgelopen jaren voor iets moois gezorgd en dit is daar een goed voorbeeld van.


Een mooi rood paprikaatje van eigen oogst (vensterbank) en zaadjes van de venkel en de knoflookbieslook. 

Ik wens u een fijn weekend!