maandag 3 oktober 2022

Vervolg groente en opmerkelijk bericht

Wat zien ze er mooi uit, de pronkerbonen (pronkers), paars en roze en twee zwarte. Bij het koken verdwijnt de kleur jammergenoeg, maar dat doet niets af aan de smaak van deze heerlijke soep. M. gaf me haar recept. De geweekte bonen, een uitje, wortel, sperziebonen, blokjes aardappel, laurierblad, peterselie, salie en bouillon. Op het laatst een volle eetlepel Tahin erdoor. Voordat ik die toevoegde vond ik het ook al heerlijk dus het hoeft niet per se maar ter variatie ... 
In plaats van pronkers witte bonen, pintobonen (kieviesbonen) of linzen. De soep kan elke keer iets anders worden door groente van het seizoen te gebruiken. Ik zou wel altijd wortel erdoor doen denk ik, dat past altijd. Verder prei, champignons, bleekselderij, erwten, broccoli. Een veelzijdige soep. Ik zou het altijd voor een paar keer maken want hij wordt steeds lekkerder.
Een deel van een opzienbarend bericht. Het bericht is niet zo zeer opzienbarend maar de gebeurtenis.

Een groep politieagenten en ex-militairen heeft een groot vaccinatiecentrum van de University of the West of England in het Engelse Bristol gesloten. De groep overhandigde aan de politie een lijst met vergrijpen waar de medewerkers van het vaccinatiecentrum zich schuldig aan zouden hebben gemaakt, waaronder wangedrag in openbaar ambt, het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel en doodslag door grove nalatigheid.

We hebben onweerlegbaar bewijs (van gerenomeerde wetenschappers) aan de Avon and Somerset Police gegeven. "Mensen raken beschadigd door deze (prikken),” zegt een oud-soldaat in een video.  

 “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We zijn allemaal misleid." Op de dag dat het vaccinatiecentrum werd gesloten, stonden er 300 prikafspraken ingepland. Er zouden vooral kinderen worden gevaccineerd. Volgens de ex-soldaat blijft het centrum voorlopig gesloten.


Ik zie iets dergelijks hier niet zo snel gebeuren. In Engeland zijn ze minder meegaand. 

Waar ga je in mee en waarom? Er ontstaan wel overal barsten. Terwijl ik dit schrijf denk ik (en zie ik het voor me, ik zie altijd alles voor me) aan een gezwel dat alleen kan genezen als het openbarst. Er is alleen nog zo ontzettend veel voor nodig om dit te laten gebeuren. Te beginnen met alle belangrijke data die men niet wil delen. Vervolgens zal het heel veel werk zijn om alles uit te zoeken, maar er zullen heel veel mensen zijn die in actie willen komen. Mensen die zich wel uitspreken en mensen die nu niets durven te zeggen want dan is het veilig.  

Ik zou willen dat hier ook iets revolutionairs gebeurde en dan het liefst door bejaarden met rollators. Naar wetenschappers die alles uitgezocht hebben wordt toch niet geluisterd. Gewone mensen (waarvan de meeste zich in de materie verdiepen) en wetenschappers worden wappies genoemd. Maar ik zie het schuiven en kan alleen maar hopen dat dat het doorschuift, alsmaar verder.

Dat de duizenden mensen die doodgaan serieus genomen worden.