woensdag 6 september 2023

Een vloeiende beweging, overgaand in de Vierde Golf

Dit is zo bijzonder. Het zou kunnen dat ik dit ooit eerder geplaatst heb, maar beter een keer extra dan niet.
https://twitter.com/WelmoedVlieger/status/1698442137816203533?s=20

Ik las het al en kreeg het toegestuurd, de speech van burgemeester Femke Halsema bij de Opening van het Academiejaar van de Universiteit in Amsterdam. "Met een terugblik op het coronabeleid. Establishment gaf aanleiding voor diep wantrouwen tijdens coronacrisis, valide rechtstatelijke argumenten werden buiten discussie geplaatst".  

Martijntje Smits (ik noem haar vaker. Ze is techniekfilosoof, Peter van der Vlis is jurist. Beiden zijn actief in de Vierde Golf, een politieke beweging die streeft naar een crisisbestendige democratie.
). Gisteren schreef ze:
"Vandaag verschenen in het Parool van Peter van der Vlis en mij:  EU bestrijdt #desinfo, maar wat is dat? En: Zouden journalisten niet ook moeten leren om te onderscheiden wanneer het begrip  ‘desinfo’ wordt misbruikt om kritiek op het beleid te smoren?
https://www.parool.nl/columns-opinie/opinie-de-eu-bestrijdt-nepnieuws-maar-gaan-de-nieuwe-regels-niet-te-ver~b69fca3c/

Maandag hebben we altijd aardappelen. Nu met de boontjes en het waren er heel veel, die we een paar dagen geleden kregen. Klontje boter erdoor, beetje zout en versgemalem nootmuskaat. Bij boontjes maak ik altijd een licht zure komkommersla, die twee horen voor mij bij elkaar.En als toetje een schaaltje rijstepap. Wat u hier ziet is rijstebrij, die hadden we een dag eerder. We vinden dat zo lekker. Ik maakte het met kokosmelk, rozijnen, kaneel en een beetje kokosvet. Warm, na een soepje als maaltijd. De 2e keer, voor deze maaltijd dus, had ik hem wat dunner gemaakt en omdat het erg warm is ijskoud.